10 C
Sisak
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Predviđeni proračun županije je u 2023. 281,4 milijuna eura

Datum:

Marketing

Na nedavnoj sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije usvojen je najveći proračun u povijesti Županije u iznosu od 281.393.422,39 €.

Župan Ivan Celjak izložio je tri ključne odrednice proračuna: nastavak projekata obnove koje provodi Sisačko-moslavačka županija, pri čemu je naglasio kako je u ovoj godini Županijska uprava obnovila 41 zgradu, odnosno objekt, koje sada koriste deseci tisuća naših stanovnika. U tijeku su još 44 otvorena gradilišta u području obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, a na nekima od njih poput županijske bolnice u Sisku, obnova i izgradnja značit će potpuno nove komplekse zgrada zdravstvenog sustava kakve Sisak nije imao posljednjih 50 godina. Nova interna, Stara interna, zgrada uprave s bolničkom kuhinjom kakvu naša bolnica nikad nije imala, Pedijatrija i zgrada Jodnog lječilišta, samo su neki od tih objekta koje će Sisak imati po završetku obnove i izgradnje koju Županija provodi uz potporu Vlade RH, sredstvima iz Fonda solidarnosti.

Druga cjelina proračuna odnosi se na razvojne projekte.

“Razvojni projekti poput proširenja smještajnih kapaciteta za starije i nemoćne, projekt o kojem se samo pričalo posljednjih petnaestak godina, sada je u fazi realizacije. I područje Siska i Moslavine imat će nove smještajne kapacitete. Osim u području socijalne skrbi, razvojni projekti usmjereni su i na mlade te izvrsne stručnjake koje Sisačko-moslavačka županija ima. Kroz Regionalni centar kompetentnosti, Županija će Sisak učiniti obrazovnim sjedištem, a dodajući novi sadržaj završetkom prvog učeničkog doma u Sisku, nakon Novske, otvaraju se mogućnosti i za nove smjerove i privlačenje mladih.” – rekao je župan dodavši kako su među razvojne projekte uključeni i poduzetnički centri koje će Županija uspostaviti za područje Siska i Banovine.

Uz njih se nadovezuju i projekti revitalizacije koje će Županija provoditi u suradnji s drugim institucijama, primjerice nacionalni projekt Majstorske škole u Sisku.

“Sljedeća 2023. godina bit će zasigurno izazovna, budući je puno projekata zadano u realizaciji, no uz potporu građana diljem županije i najveća prepreka bit će premostiva.
Ova županija proživjela je i Domovinski rat i poplave i klizišta i potrese i vrijeme je da se sada gospodarski i socijalno osnaži.
Proračun za 2023. godinu i odrednice koje on sadrži, jamči da će ovo županijsko vodstvo iskoristiti sve pružene prilike za razvoj Sisačko-moslavačke županije.” – ističe župan Celjak.

 

 

Možda vas zanima...

GALERIJA: Proglašeni su najbolji sportaši županije za 2023. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije...

Otvorena obnovljena zgrada Srednje škole Glina

Otvorena je zgrada Srednje škole Gline na kojoj je...

Most: “NE Vujnovcu i njegovoj spalionici otpada u Kutini”

Zastupnik Mosta Zvonimir Troskot te vijećnice Mosta Ljiljana Lampert...