13 C
Sisak
Petak, 1 ožujka, 2024

Sljedeće godine izgradnja doma DVD Topolovac i završetak krovišta DVD-a Stara Drenčina

Datum:

Marketing

Ovogodišnji proračun Vatrogasne zajednice Grada Siska povećan je rebalansom za 350.000 kuna zbog prve faze izgradnje krovišta doma u Staroj Drenčini, a članovi Skupštine VZG prihvatili su i proračun za 2023. godinu u visini 288 tisuća eura, odnosno 2,2 milijuna kuna. Od toga je za redovnu djelatnost 115 tisuća eura ili 870 tisuća kuna. Tako je odlučeno na u Jazveniku održanoj skupštini Vatrogasne zajednice Grada Siska.

U prihvaćenom Planu rada za 2023. godinu daje se naglasak na rad s mladima, opremanje i stvaranje što boljih uvjeta za rad dobrovoljnih vatrogasnih društava. Najznačajniji zaseban projekt u sljedećoj godini bit će izgradnja doma DVD Topolovac, koja će se financirati iz gradskog proračuna sa preko 119 tisuća eura, a tu je i druga faza obnove krovišta na domu u Staroj Drenčini vrijednosti gotovo 41 tisuće eura.

„Hvala vam što ste i u 2022. učinili sve da se Siščani osjećaju sigurno iako smo imali sušu, pijavicu i sada zaobalne vode. U 2022. je pred nama puno posla, prije svega dovršetak sanacije objekta DVDd Stara Ddrenčina i izgradnja objekta DVD Topolovac, sve sredstvima gradskog proračuna. Tu je i izrada dokumentacije za Centar za krizne situacije za što smo povukli preko 2 milijuna kuna iz EU fondova te konačno nakon 2 godine, obnova zgrade Javne vatrogasne postrojbe koja nam je svima u gradskom sustavu bila mjesto rada u mjesecima nakon potresa. Za tu namjenu ćemo iz državnog proračuna povući 13,5 milijuna kuna“, rekla je u svom pozdravnom govoru gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

(sisak.hr)

Možda vas zanima...

Dani sisačkog sporta uz Crvenu jabuku i U-15 nogometnu reprezentaciju

Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga Grada Siska ove...

Danas se obilježava Međunarodni dan rijetkih bolesti

'S rijetkima svaki dan, a ne svake prijestupne' slogan...

Na Srednjoj školi Viktorovac Sisak uskoro nova fasada

Počeli su radovi na postavljanju vanjske ovojnice na zgradi...