11 C
Sisak
Petak, 1 ožujka, 2024

Tri zlata, srebro i dvije bronce za karatiste Croatie

Datum:

Marketing

U organizaciji Hrvatskog karate saveza – Odbora za Kyokushin karate i Shinkyokushin karate kluba „Maksimir-Elka” iz Zagreba, u subotu 26.studenog 2022.god, u Športskoj dvorani Osnovne škole Borovje iz Zagreba, održano je tradicionalno karate natjecanje „SHINKYOKUSHIN KARATE KUP ZAGREBA 2022.” u katama i borbama.

Da bi natjecanje poprimilo međunarodni karakter pobrinuli su se gostujući klubovi iz Mađarske, koji su pojačali domaću konkurenciju.

U pravoj sportskoj atmosferi domaćini su kvalitetno ugostili stotinjak natjecatelja iz Hrvatske i Mađarske koji njeguju kontaktni stil karatea-kyokushinkai, a kojega odlikuju puni udarci rukama i nogama, u mlađim uzrasnim kategorijama ublaženog zaštitnom opremom, dok su u juniorskim i seniorskim kategorijama važeća knock-out pravila bez zaštitne opreme.

Karate klub „CROATIA“ Sisak je nastupio sa šestero svojih natjecatelja i to: Ivan Butković, Viktor Zaplatić, Lana Moučka, Mia Sladović, Bruna Šarko, i Martin Hanzić – svi u borbama.

Nakon prolaza u kvalifikacijama i sjajne finalne pobjede, izborene preciznim nožnim udarcima, Ivan Butković je potvrdio uspjeh s prošlog natjecanja u Kutini i opet uvjerljivo osvojio zlatnu medalju u kategoriji cicibana.

Isti uspjeh je ostvarila Lana Moučka, koja je nakon tri uzastopne pobjede savladala sve svoje suparnice i osvojila zlato u kategoriji učenica. Zanimljivost svih njenih pobjeda je bio da su izborene snažnom nožnom tehnikom plasiranom u tijelo svojih protivnica.

Treće zlato za Croatiju osvojeno je u juniorskoj kategoriji, gdje je Siščanin Martin Hanzić, nakon serije niskih udaraca ( low- kickova) povezanih sa udarcima rukama u tijelo,ostvario uvjerljivu finalnu pobjedu prisilivši protivnika na predaju.

Viktor Zaplatić je hrabro izborio brončanu medalju u kategoriji učenika, što predstavlja uspjeh, obzirom da je to tek njegov drugi nastup na jačim natjecanjima.

Posebno je bio zanimljiv nastup kadetkinja Brune Šarko i Mie Sladović, koje su se nakon pobjeda u kvalifikacijama našle u polufinalu gdje je Šarko nakon produžetaka, zahvaljujući boljoj kondiciji savladala Sladović, koja se morala zadovoljiti osvojenom brončanom medaljom.

Nakon tri dobivena, ali iscrpljujuća meča, Bruna Šarko je izgubila finale i osvojila sjajno drugo mjesto što je veliki uspjeh jer je Šarko prvi puta nastupila na karate turniru.

Trenerski dvojac Dragoslav Krnjaić i Nenad Đurić su vrlo zadovoljni nastupom svojih učenika i osvojenim tri zlatne, jednom srebrenom i dvije brončane medalje.

Obzirom da se ovaj turnir boduje za titule konačnog prvaka Hrvatske u Kyokushin karateu, do sada su ozbiljnu kandidaturu od Siščana istakli Ivan Butković i Lana Moučka, što će se utvrditi nakon rezultata preostalih natjecanja.

Možda vas zanima...

22 medalje za karatiste Kondure

Dana 25. veljače karatisti Kondure nastupili su na turniru...

Zlato, dva srebra i dvije bronce za karatiste „Croatie“

Samoborski Karate Klub „Mladost“, bio je domaćin i organizator...

Uvjerljiva pobjeda sisačkih rukometaša!

RK Slatina vs. RK Sisak 28:36 (12:16) Na teškom gostovanju...

Novi bodovi za kuglačice ŠKK Jedinstvo

U 18. kolu 2. HKL s gostovanja u Novskoj...