14 C
Sisak
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

I ove godine Zlatna pirueta u Ledenoj dvorani Zibel u Sisku

Datum:

Marketing

Čak 154 klizačice i klizača iz čak 38 zemalja natjecat će se od 7. do 10. prosinca na ledu Ledene dvorane Zibel u Sisku na 54. Zlatnoj pirueti Zagreba. Najavila je to danas na konferenciji za novinare Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog Saveza, zahvalivši na suradnji gradonačelnici Kristini Ikić Baniček, Gradu Sisku i Športsko-rekreacijskom centru Sisak.

Ovo je druga godina za redom i drugi puta uopće da se glavni program ovog svjetski poznatog međunarodno natjecanja odvija izvan Zagreba. Ledena dvorana Doma sportova u Zagrebu oštećena je u potresu u ožujku 2020. godine, a Sisak je 2018. otvorio novu ledenu dvoranu i tako stvorio odlične uvjete za bavljenje ledenim sportovima. Kao posljedica toga, prošlu sezonu hokejaši KHL Sisak prvi puta u povijesti osvojili su Prvenstvo Hrvatske.

„Tradicija organiziranog klizanja u Sisku je duga, seže u daleku 1880. godinu i svih ovih godina Sisak je imao kontinuitet. U proteklih deset godina znatna sredstva uložena su u sport, izgrađena je Ledena dvorana, a prošle godine smo otvorili i gradsku sportsku dvoranu Zeleni brijeg. Sisak je 2019. bio europski grad sporta, što jasno pokazuje važno mjesto koje sport i rekreacija imaju u Sisku“, rekao je izrazivši dobrodošlicu Zlatnoj pirueti ravnatelj Športsko-rekreacijskog centra Sisak Alan Franjković.

Kako Sisak jedini u Hrvatskoj ima sve potrebne tehničke uvjete za održavanje ovako velikog međunarodnog natjecanja, Hrvatski klizački savez već drugu godinu zaredom donio je odluku da se natjecanje ne odgodi, već održi izvan Zagreba.

Možda vas zanima...

Provalnici pokrali Segestinu školu nogometa

U sinoćnjoj provali na Gradskom stadionu HNK Segesti ukradene...

22 medalje za karatiste Kondure

Dana 25. veljače karatisti Kondure nastupili su na turniru...

Zlato, dva srebra i dvije bronce za karatiste „Croatie“

Samoborski Karate Klub „Mladost“, bio je domaćin i organizator...

Uvjerljiva pobjeda sisačkih rukometaša!

RK Slatina vs. RK Sisak 28:36 (12:16) Na teškom gostovanju...