14 C
Sisak
Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

40 milijuna kuna iz državnog proračuna za obnovu vatrogasnih objekata u SMŽ

Datum:

Marketing

Za pomoć u saniranju posljedica potresa, odnosno za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava, Vlada je na prošlotjednoj sjednici Sisačko-moslavačkoj županiji dodijelila 40 milijuna kuna iz državnog proračuna.

Sisačko-moslavačka županija obratila se Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za pomoć u osiguranju sredstava u državnom proračuna radi saniranja posljedica potresa za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području.

Procijenjena vrijednost štete iznosi nešto više od 35 milijuna kuna, plus troškovi izrade projektne dokumentacije, stručnog nadzora, vođenje projekata i provođenje postupka javne nabave.

“Radi ostvarenja tog cilja Sisačko-moslavačka županija treba osigurati iznos od 40.000.000,00 kn. Kako Sisačko-moslavačka županije nije u mogućnosti osigurati sredstva za gore navedene namjene predlaže se donošenje ove Odluke.” – stoji u odluci Vlade.

Novac će se doznačiti izravno na račun Sisačko-moslavačke županije, a Sisačko-moslavačka županija dužna je sredstva utrošiti namjenski i o istom podnijeti izvješće Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Odluka je u prilogu

157 – 9

Možda vas zanima...

Održan prosvjed u Vrginmostu „Stop Phaten Plastic“

Građanska Inicijativa „Stop Phaten Plastic“ organizirala je 11. travnja...

Uručene bespovratne potpore za tradicijske i umjetničke obrte 

U prostorijama Obrtničke komore SMŽ u subotu su uručeni...

Useljeni stanari u županijsko naselje “Petrinia”

Župan Ivan Celjak uručio je u četvrtak ključeve korisnicima...

POZIV SVIMA: Ove subote obilježite Europski tjedan mladih u selu Hrastovica kraj Petrinje

Borakia Rural j.d.o.o. poziva sve zainteresirane da im se...