12 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Održan “Interkulturni dijalog”

Datum:

Marketing

Javnog događanje – Interkulturalni dijalog održan je 30. 8. 2022. godine na zanimljivom susretu uz rijeku Koranu u sklopu projekta Centar za integraciju stranaca, a u organizaciji udruge Građanska inicijativa “Moj grad Sisak” i Projekta građanskih prava Sisak.

Javno događanje omogućilo je ugodno druženje, razgovor, pripremu hrane i boravak u prirodi osobama koje su prethodnih godina došle s područja Bliskog istoka i koje su Hrvatsku prihvatile kao svoju novu domovinu. To su osobe koje su u postupku pune integracije u naše društvo i koje su svakodnevno suočene s određenim izazovima u reguliranju svog statusa stranca u Hrvatskoj, pronalaženja posla i zasnivanja radnog odnosa, obrazovanja djece i mladih, pronalaženja smještaja i sudjelovanja u različitim aktivnostima koje im se pružaju u lokalnoj sredini gdje borave. U tom im pomažu i aktivisti angažirani u udrugama civilnog društva te predstavnici lokalnih vlasti. U lijepom druženju i provedbi aktivnosti pridružili su nam se tog dana i predstavnici Rehabilitacijski centar za stres i traumu Zagreb te predstavnica Grad Karlovac iz Odsjeka za kulturu, odgoj, obrazovanje, udruge, sport i socijalnu skrb. Ujedno, to je prilika za dodatno umrežavanje, planiranje budućih zajedničkih aktivnosti i djelovanja u lokalnoj zajednici.

Više o projektu https://www.crpsisak.hr/acf/o-projektu/

„Javno događanje je dio projekta Centar za integraciju stranaca čija je ukupna vrijednost 150.000 € od čega je 135.000 € osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.“

 

 

Možda vas zanima...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...

Sisak izložbom na Korzu obilježava 40 godina rođenja prve bebe iz in vitro oplodnje

Na sisačkom Korzu postavljena je izložba ''Zašto baš mi''...

Pogledajte gdje se nalazi Vaše biračko mjesto za predstojeće parlamentarne izbore

Određena su biračka mjesta za parlamentarne izbore koji će...

U subotu akcija “Volim Željezaru”

U subotu, 13. travnja 2024., u 10 sati kod...