6 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Srebro i dve bronce za karatiste Croatie u Samoboru

Datum:

Marketing

Samoborski Karate Klub „Mladost“, bio je domaćin i organizator Kyokushin karate turnira u borbama pod imenom „KROKIĆ KUP SAMOBORA 2022.“, koji je održan protekle subote 30. travnja, u Sportskoj dvorani „Samobor“.

Da natjecanje ima međunarodni karakter pobrinuli su se gosti iz Slovačke, kao i brojni Mađari, tako da je bilo nazočno oko stotinjak natjecatelja, koji su se natjecali prema pravilima Odbora za Kyokushin karate pri Hrvatskom karate savezu, a to znači borbe sa punim kontaktom, sa obaveznom zaštitnom opremom kod mlađih uzrasta.

Sisačka ekipa Karate kluba „CROATIA“ je, pod vodstvom trenera Dragoslava Krnjaića i Nenada Đurića, uspjela ostvariti dobar rezultat, jer su imali jednoga finalista turnira, najmlađeg Siščanina Ivana Butkovića, koji je u kategoriji cicibana u kvalifikacijama vrlo uvjerljivo savladao dvojicu suparnika tehničkim nokautom tj 7 :0 u bodovima, te je vrlo uspješno plasirao precizne nožne udarce i plasmanom u finale skrenuo pozornost na svoj veliki talent.

U finalu je odradio neriješen meč, ali je imao sudačku opomenu, tako da je u konačnici osvojio sjajno drugo mjesto, što predstavlja veliki uspjeh obzirom da je to bio njegov prvi službeni nastup.

Sljedeće polufinale je izborio Martin Hanzić pobijedivši nokautom u kvalifikacijama znatno višeg suparnika, ali nije imao dovoljno snage nakon dva odrađena meča, tako da se morao zadovoljiti brončanom medaljom u kadetskoj kategoriji.

Svoj prvi nastup imala je i Mia Sladović, koja je uspjela osvojiti treće mjesto, pokazavši veliku borbenost. Polufinalni meč je protekao izjednačeno, ali je desetak sekundi prije kraja znatno iskusnija Elena Hrženjak iz Varaždina uspjela plasirati visoki nožni udarac i zasluženo ušla u finale kadetske kategorije.

Idući veliki ispit za karatiste „Croatie“ biti će KUP „DUGO SELO 2022.” koji će se održati početkom lipnja 2022.god. u Dugom Selu.

Možda vas zanima...

RUKOMET: Momčad U13 slavila protiv aktualnog prvaka države

Ovog je vikenda, u 4.kolu Lige za prvaka, momčad...

Rezultati 1. i 2. županijske nogometne lige

ŽNL - rezultati 19. kola Kolo Datum/vrijeme Mjesto Utakmica Rezultat Status   19 14.04.2024 17:00 Voloder NK Voloder -...

Uspješan nastup kickboxera sisačke Croatie na Prvenstvu Hrvatske u Zadru

U subotu, 6. travnja 2024. god., u sportskoj dvorani...

RUKOMET: U Sisak u subotu stiže ekipa Vidovca

23. kolo 1.HRL sjever u Sisak dovodi neugodnog protivnika,...