21 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Moldavac završio u istražnom zatvoru zbog krijumčarenja migranata

Datum:

Marketing

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, povodom kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke ispitalo državljanina Republike Republike Moldove (1986.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnji osumnjičenik 13. veljače 2022., u okolici Gline, prema uputama nepoznatih organizatora krijumčarenja ljudi i kako bi se okoristio za 1.500,00 eura, u osobno vozilo preuzeo više stranih državljana, znajući da se oni nezakonito nalaze na teritoriju Republike Hrvatske. Osnovano se sumnja da je postupio s ciljem da ih preveze do granice Republike Hrvatske s Republikom Slovenijom, ali ga je policija zaustavila u mjestu Slatina Pokupska.

Povodom prijedloga ovog državnog odvjetništva da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku), sudac istrage Županijskog suda u Sisku je osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz navedene osnove.

Možda vas zanima...

15 dana zatvora nepopravljivom vozaču

U četvrtak, 11. travnja oko 11 sati u ulici...

Krađa bicikla na sisačkom području

U srijedu, 10. travnja, nepoznati je počinitelj na Trgu...

Iz kuće u koju je provaljeno ukradena motorna pila

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je u srijedu,...

Sa sisačkog gradilišta ukrali 2000 eura vrijedan alat

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je s ponedjeljka...