0.7 C
Sisak
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Sisak spreman za 53. Zlatnu piruetu

- Marketing-spot_imgspot_img

Sve je spremno za početak 53. Zlatne piruete koja će se po prvi put u svojoj dugoj povijesti održati izvan Zagreba. Domaćin ovog velikog ISU Challengera biti će sisačka Ledena dvorana Zibel od 9. do 11. prosinca, a natjecanja će u četvrtak od 10:30 kratkim programom otvoriti klizačice. Nakon njih od 14 sati uslijediti će kratki programi klizača, u 18:30 je svečano otvaranje natjecanja, a dan će zatvoriti sportski parovi (od 19:15).

„Mi smo spremni. Ovo 53. izdanje Zlatne piruete svakako će ostati zapamćeno po tome što se po prvi puta održava u Sisku. Bez obzira na organizacijske izazove koji su stavljeni pred nas, kada smo u Zagrebu ostali bez Ledene dvorane Doma sportova, Hrvatski klizački savez i organizacijski odbor natjecanja sretan je što je u suradnji s Gradom Siskom te zahvaljujući gradonačelnici Kristini Ikić Baniček uspješno priveo kraju sve pripreme za ovo tradicionalno i jedno od najstarijih natjecanja u svijetu“, rekla je Melita Juratek Cipek, direktorica natjecanja i glavna tajnica Hrvatskog klizačkog saveza.

„Sutra, prvoga dana nastupiti će i hrvatski predstavnici, naš najuspješniji i najpoznatiji sportski par, Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru te klizači Charles Henry Katanović i Jari Kessler. Na žalost, naša najbolja seniorka, Hana Cvijanović, zbog ozljede je morala otkazati nastup na ovogodišnjoj Zlatnoj pirueti.“

U Hrvatsku je stigao 31 klizač, 25 klizačica, 18 sportskih te 16 plesnih parova iz 28 zemalja svijeta.

„Pozivamo sve da dođu gledati natjecanje, a posebno reviju pobjednika koja će se održati u subotu, 11. prosinca od 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Športsko rekreacijskog centra u Ledenoj dvorani Zibel i na recepciji Gradskog bazena po iznimnoj cijeni od 20 kuna za pojedinačnu dnevnu ulaznicu, te 40 kuna za obiteljsku ulaznicu. Za reviju pobjednika ulaznica se prodaje po cijeni od 20 kuna pojedinačna, odnosno 40 obiteljska. Sukladno propisima stožera za civilnu zaštitu moguće je gledati natjecanje s COVID potvrdama, PCR ili brzim antigenskim testom“, otkrila je Melita Juratek Cipek.

SISAK – Ledena dvorana Zibel
9-11. prosinca 2021.

RASPORED NATJECANJA

Četvrtak, 9. prosinca

10:30 Žene – kratki program
14:00 Muški – kratki program
18:30 Svečano otvaranje
19:15 Parovi – kratki program

Petak, 10. prosinca

11:00 Plesni parovi – ritam ples

13:30 Žene – finale
18:30 Parovi – finale

Subota, 11. prosinca

10:00 Plesni parovi – finale
12:30 Muški – finale
20:00 Revija pobjednika

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti