1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

SIMORA na 7. Regionalnom summitu poduzetnika srednje i jugoistočne Europe

- Marketing-spot_imgspot_img

Sedmi po redu Regionalni summit poduzetnika “300 najboljih” organiziran od strane Međunarodnog ekonomskog foruma PERSPEKTIVE održan je u Dubrovniku okupivši poduzetnike s područja srednje i jugoistočne Europe. Tijekom summita, kroz panele i nagrađivanje najboljih, predstavljeni su i primjeri dobre prakse, među njima i rad Razvojne agencija SIMORA. 

Proaktivne i poduzetne lokalne zajednice imaju mogućnost stvoriti pozitivan poduzetnički
ambijent. Upravo o ulozi lokalnih i regionalnih zajednica, te poduzetničkih potpornih
institucija u razvoju poduzetništva govorio je direktor RA Simora Mario Čelan predstavivši
rad Agencije i izazove s kojima će biti obilježena bliska budućnost.

“Prema novoj karti regionalnih potpora Hrvatske od 1. siječnja iduće godine poduzetnici koji se odluče uložiti u područje Sisačko-moslavačke županije dobit će potporu od 50 – 70% (50% za velika poduzeća, 60% za mala poduzeća i 70% za mikro i mala poduzeća). To na primjeru znači da će poduzetnik koji ulaže na području SMŽ dobiti 15% veći udio sufinanciranja svojih investicija u odnosu na poduzetnika koji ulaže na području Grada Zagreba ili Sjeverne Hrvatske. Očekujemo da je upravo to uz sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, naš adut u godinama koje slijede i da ćemo zbog toga postati poduzetnička županija.”, istaknuo je Čelan.

Osnovni cilj summita promocija je važnosti poduzetništva za sveukupan ekonomski i
društveni razvoj, a u sklopu četverodnevnog događanja održana je ceremonija dodjele
nagrada i priznanja najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe – „Stvaratelj za stoljeća.  Razvojna agencija SIMORA nagrađena je nagradom Globallocal za kreiranje dobrog poduzetničkog ambijenta.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti