6 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

Inovatorima iz SMŽ srebrna i brončana medalja na 19. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA

- Marketing-spot_imgspot_img

Na 19. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA, koja se od 14. do 16. listopada održala u Zagrebu, inovatori i inovatorice Društva inovatora Faust Vrančić; iz Siska, Kutine, Novske, osvojili su u svojim kategorijama srebrnu i brončanu medalju.

Žiri ARCA-e bio je sastavljen od sveučilišnih profesora i brojnih gospodarstvenika, koji su i sami uz pomoć vlastitih inovacija prokrčili put svojim firmama, uglavnom na izvozna tržišta.

Za naočale EyeHearing bračnog para Josipe i Kristijana Bencek iz Novske vladao je veliki interes televizijskih kuća i stručne javnosti. Stručna javnost im je dodijelila srebrnu medalju.

Naočale koje snimaju zvuk govora i pretvaraju ga u tekst koji se kao titl prikazuje na staklima naočala, uvelike će pomoći svim gluhim i osobama oštećena sluha.

Vrijedni, mladi bračni par Josipa i Kristijan danonoćno u inkubatoru Pismo rade na usavršavanju proizvoda kojeg u svijetu treba više od sedamdeset milijuna ljudi. Inovatori uskoro pokreću i crowdfunding kampanju, pa ovom prilikom pozivaju da ih svi zajedno podrže u ovom humanom i naprednom tehnološkom projektu.

Cernunnos drveni umivaonici, projekt koji su u radionici Rukotvorine Dumbović dizajnirali i proizveli Ivan Drahotusky i Nikica Dumbović, struka je nagradila brončanom medaljom.
Nema posjetitelja izložbe koji nije poželio dotaknuti ili bar izbliza razgledati prelijepo dizajniran i vrhunski izrađen Cernunnos umivaonik od orahovog drva.

Mnogi ugostitelji i hotelijeri prepoznali su Cernunnos umivaonik ne samo kao dio kupaonskog namještaja već gotovo kao eksponat, koji njihovim prostorima može dodati visoku dozu ekskluzivnosti.

S njima su ove godine nastupale i Šibenčanke sestre Franka i Tena Bujas koje su također dobile poticaj stručne javnosti za svoje pametne etikete za maslinovo ulje.

“Društvo inovatora Faust Vrančić već preko dvadeset godina prepoznaje i podržava inovatore, koji kroz inovacije vrlo brzo pokrenu proizvodnju. A proizvodnja i zapošljavanje koje ju prati nam je prijeko potrebna, kako bi pokrenuli i oplemenili naše krajeve.
Stoga pozivamo sve inovatore koji trebaju logističku potporu iskosnog i volonterskog društva, da nam se jave sa svojim inovacijama. Rado ćemo im pružiti toliko potrebnu stručnu potporu u diskreciji i uzajamnom povjerenju.” – poručuju iz Društva inovatora Faust Vrančić.

19. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA

 

 

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti