1 C
Sisak
Utorak, 26 listopada, 2021

Održani dopunski izbori: SDP dobio vijećnika u sisačkom Vijeću, SDSS dva u Županijskoj skupštini

- Marketing-spot_imgspot_img

U nedjelju je na dopunskim izborima u 74 jedinice lokalne samouprave izabrano 90 vijećnika, a u najviše općina, gradova i županija birali su se dodatni vijećnici srpske nacionalne manjine, no svoje predstavnike birali su i Bošnjaci, Ukrajinci, Romi, Mađari i Talijani.

U Sisačko-moslavačkoj županiji birali su se dodatna dva vijećnika iz reda srpske manjine za Sisačko-moslavačku županiju, te po jedan u Vijeća Siska, Petrinje, H. Kostajnice, H. Dubice, Sunje i Majura.

Od tri sraza SDP-a i SDSS-a SDP je dobio dva.

SDP je pojačao svoju većinu u Vijeću grada Siska uz vijećnicu Đuliju Adamović i osvojenih 62,1 posto glasova koja je pobijedila SDSS-ovog kandidata Aleksandra Olujića. Odaziv je bio 11,07 posto, a omjer glasova 161 prema 98 za SDP. Omjer vijećnika sada je SDP-ova koalicija 9, HDZ-ova koalicija 8, NL Dadasović 3, NL Sertić 1 te Domovinski pokret 1.

SDP je dobio vijećnika iz reda srpske nacionalne manjine i u Sunji gdje je Savo Bižić iz te stranke osvojio 164, a SDSS-ov Robert Grabundžija 103 glasa. Odaziv je bio 34,3 posto.

No, na razini cijele Sisačko-moslavačke županije SDSS (1497 glasova) je bio uvjerljiv pobijedivši SDP (514 glasova) i dobivši još dva vijećnika u županijskoj skupštini – Mirjanu Oluić i Nikolu Arbutinu. Odaziv je bio 13,81 posto.

SDSS nije imao konkurencije ni protukandidata u H. Kostajnici gdje je za vijećnika izabran Mladen Ljubenković (37 glasova uz 6,72 % odaziv), Petrinji gdje je izabran Tihomir Žilić (96 glasova i 5,45% odaziv) te Majuru gdje je u Vijeće izabran, također kao jedini kandidat Dušan Dragojlović (55 glasova i 26,7% odaziv).

U Hrvatskoj Dubici je odaziv bio 37,42% te je SDSS-ov Željko Radmanović pobijedio nezavisnog kandidata Milinka Simića – omjer glasova 73:42.

Z03_SISACKO_MOSLAVACKA_ZUPANIJA

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti