2 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Mihovila Miokovića čeka vjerojatni opoziv u Studentskom zboru, a zatražio je ispis iz HDZ-a

- Marketing-spot_imgspot_img

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu na svojim je Facebook stranicama, u nepotpisanoj objavi, zatražio opoziv predsjednika Zbora Mihovila Miokovića, inače Siščanina i u jednom nedavnom razdoblju predsjednika mladeži sisačkog HDZ-a. Na to su ih, pišu, ponukali medijski napisi o trošenju 700.000 kuna zborskog novca na kojekakvu opremu, o čemu mediji od jučer pišu, a na temelju toga što je Mihovil, najavivši kandidaturu za još jedan mandat na čelu Studentskog zbora, objavio preslike računa na svom Facebooku.

Iz objavljenih računa vidi se da je, između ostaloga, kupljen mobitel Samsung Galaxy S21 Ultra 5G za 8838 kuna s PDV-om, zatim još jedan takav mobitel, ali srebrni i s punjačem za 9107 kuna, a 500 kuna je potrošeno za izradu logotipa Studentskog zbora, plaćena individualna edukacija za Miokovića, potošena hrpa novca na promo materijale, kupljeni sefovi za oružje, itd. Mihovil je medijima pojašnjavao te račune tvrdeći da je sve u skladu s potrebama Studentskog zbora i rađeno uz znanje članova. No sada Studentski zbor tvrdi da za većinu računa nisu imali pojma.

No, ispod nepotpisane objave, razvila se zanimljiva rasprava, u kojoj neki trvde da je Zbor morao znati sve, a što je preraslo u međusobno prozivanje i verbalne sukobe.

Također je reagirala i Mladež HDZ-a odakle su najavili pokretanje stegovnog postupka protiv Miokovića u stranci. Nakon toga je Mihovil Mioković podnio zahtjev za ispisom iz HDZ-a jer, kako tvrdi, “ne želi biti dodatni teret stranci”.

“S obzirom na sva medijska izlaganja, odlučio sam podnijeti zahtjev za ispisom iz članstva Hrvatske demokratske zajednice, jer ne želim biti dodatni teret stranci. Osjećam se slobodno napomenuti nekoliko stvari:

1) Osjećam se u potpunosti neopterećeno, olakšano i nadasve zadovoljno što sam odlučno postupio prikazati maksimalnu financijsku transparentnost i kada bih opet imao priliku, ne bih ništa mijenjao.

2) Smatram kako su optužbe mojih kolega u potpunosti neopravdane i spreman sam snositi posljedice za sve svoje odluke.

3) Prije nego li sam obznanio kandidaturu za predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu prošle godine, podnio sam ostavku na mjestu predsjednika Mladeži HDZ-a Sisak, upravo iz razloga kako ne bih štetio stranci na lokalnoj razini.

4) Hrvatska demokratska zajednica je bila, ostala i ostat će moja jedina stranka. Sa sigurnošću tvrdim kako je HDZ organizacija koja cijeni transparentnost i najozbiljnija organizacija u Hrvatskoj. Spremno ću čekati poziv za ponovnim učlanjenjem u stranku, ako do njega ikad dođe.

Želim stranci svu sreću u daljnjem radu i još puno pobjeda u nadolazećim izborima. S poštovanjem, Mihovil Mioković”

 

No od Studentskog zbora ne odustaje.

„”Nastavno na medijske napise o predsjedniku Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovila Miokovića, napominjemo da Hrvatska demokratska zajednica nema nikakvih veza s njegovim postupcima, odlukama ni financijskim poslovanjem Studentskog zbora. Zalažemo se za to da Sveučilište u Zagrebu utvrdi sve činjenice oko navedenih troškova te slijedom toga pokrene i odgovarajuće postupke. Troškovi Studentskog zbora trebaju biti potpuno transparentni i racionalno korišteni u skladu s jedinim ciljem, a to je borba za prava i standard svih studenata. Slijedom navedenog, Mladež HDZ-a, sukladno odredbama Statuta, pokrenut će i stegovni postupak vezano za daljnje članstvo g. Miokovića u stranci” – poručili su iz Mladeži HDZ-a.

Za Dnevnik.hr cijelu situaciju komentirao je i sam Mioković.

“Ne planiram dati ostavku, planiram se kandidirati i ako i kada budem izabran, kandidirat ću se i za predsjednika Hrvatskog studenstkog zbora. Ovo je tek početak, ovo je priča koja će se pričati”, rekao je.

“Skuptina je bila obavještena o svemu, proračun je izglasan na Skupštini, ja sam se držao okvira tog proračuna, sve su znali i sve je u okviru proračuna. Taj iznos za funkcioniranje Zbora je oduvijek bio takav zadnjih 10 godina”, pojasnio je.

Kaže da zna i tko stoji iza svega ovoga.

“To su bivši predsjednici Studentskog zbora, pozivam ih da sami pokažu fakture koje su sve potpisivali i da svojim primjerom pokažu kako se to razumno troši. Ja sam došao u mandat bez ijedne kemijske olovke, nije bio niti jedan laptop. Ja te sve stvari planiram vratiti, ničeg se ne bojim, ja sam transparentan, a ove sve prijašnje ljubazno molim da mi svojim pokažu kako se to transparentno radi”, rekao je.

Mihovil Mioković je u studenom 2018. postao čelnik mladeži HDZ-a u Sisku, a u listopadu 2020. postao je i čelnik Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. Stoga je mjesec dana ranije, u rujnu 2020., dao ostavku na mjesto predsjednika mladeži sisačkog HDZ-a.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti