16.9 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

Pritvor krijumčaru migranata koji je svojim vozilom udario u policijsko

- Marketing-spot_imgspot_img

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, povodom kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, 14. rujna 2021. ispitalo hrvatskog državljanina (1977.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. Kaznenog zakona i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je 44-godišnji osumnjičenik 13. rujna 2021., u okolici Topuskog, prema uputama nepoznatih organizatora krijumčarenja ljudi i kako bi se okoristio za zasad neutvrđeni novčani iznos, preuzeo u osobno vozilo više stranih državljana, znajući da se oni nezakonito nalaze na teritoriju Republike Hrvatske, s ciljem da ih preveze do Zagreba.

Osnovano se sumnja da se 44-godišnji osumnjičenik, nakon preuzimanja ilegalnih migranata, kretao makadamskom cestom u mjestu Ponikvari gdje su ga uočili policijski službenici te mu uporabom svjetlosnih i zvučnih signala policijskog vozila naredili da se zaustavi. Osumnjičeni 44-godišnjak se oglušio na tu zapovijed i krenuo vozilom unatrag prema policijskom vozilu povećavajući brzinu kretanja te je svojim vozilom, osnovano se sumnja, udario u prednju stranu službenog policijskog vozila u kojem su bila dvojica policijskih službenika. U opisanom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Povodom prijedloga ovog državnog odvjetništva da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku), sudac istrage Županijskog suda u Sisku je prihvatio taj prijedlog i osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz navedene osnove.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti