16.9 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

30. obljetnica osnutka Samostalne satnije Vojne policije pri Operativnoj grupi za Sisak i Baniju

- Marketing-spot_imgspot_img

Paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana te polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na groblju Viktorovac, u organizaciji Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata Podružnice Sisačko-moslavačke županije, obilježena je 30. obljetnica osnutka Samostalne satnije Vojne policije pri Operativnoj grupi za Sisak i Baniju. Bila je to prva postrojba vojne policije u Republici Hrvatskoj.

U društvenom domu u Odri, gdje je osnovana prva postrojba vojne policije, otkrivena je spomen ploča i održana je svečana akademija. Spomen ploču su otkrili ratni načelnik Uprave vojne policije OS RH umirovljeni general pukovnik Mate Laušić i izaslanik predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OSRH Zorana Milanovića brigadir Ivica Kranjčević.

U sklopu svečanosti pripadnicima postrojbe uručene su plakete i zahvalnice za posebni doprinos Domovinskom ratu. Posebna zahvalnica uručena je Kristini Ikić Baniček za doprinos proslavi obljetnice, a Zlatna značka vojne policije predsjedniku RH Zoranu Milanoviću.

Obilježavanju su se pridružili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Siska Ivica Rendulić kao i predsjednik Županijske skupštine Mijo Šepak te zamjenik župana Mihael Jurić.

FOTO: sisak.hr i smz.hr

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti