21 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Optužni prijedlog protiv načelnika Policijske uprave Luke Pešuta

Datum:

Marketing

Večernji list piše kako je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo da je 3. kolovoza 2021. podnijelo nadležnom Općinskom sudu u Sisku optužni prijedlog protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog više prometnih prekršaja, a iako ne navode identitet osobe vidljivo je kako je riječ o aktualnom načelniku Policijske uprave sisačko-moslavačke Luki Pešutu, a vezano za prometnu nesreću od 11. ožujka ove godine, a o kojoj je policija tada i izvjestila.

Kako se navodi u priopćenju odvjetništva optužni prijedlog podnijeli su zbog prekršaja iz članka 12. stavak 4., članka 70. stavka 1. točke 1., članka 74. stavka 1. i članka 73. stavka 1. u vezi članka 293. stavka 1. i 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Riječ je o nepoštivanju prometnih znakova te tri prekršaja nepropisnog pretjecanja za koje su propisane kazne od ukupno 3.800 kuna za tri prekršaja te od 3.000 do 7.000 kuna za onaj najteži – pretjecanje vozila koje se približava pješačkom prijelazu.

U priopćenju se dodaje kako se okrivljenog 58-godišnjaka tereti da je 11. ožujka 2021. u Petrinji, upravljao osobnim automobilom te je, na dijelu kolnika neposredno ispred raskrižja i pješačkog prijelaza na kojem je horizontalnom prometnom signalizacijom (punom linijom) zabranjeno pretjecanje, iako se ispred njega u istom smjeru kretala kolona vozila, pretjecao vozilo kojim je upravljao 48-godišnji vozač (1973.) koji je prethodno započeo skretanje u lijevo.

Prilikom pretjecanja je došlo do naleta osobnog vozila, kojim je upravljao 58-godišnji okrivljenik, u pretjecanju na lijevu bočnu stranu vozila koje je skretalo, pri čemu je lakše ozlijeđen 48-godišnji vozač te je nastala materijalna šteta.

Možda vas zanima...

15 dana zatvora nepopravljivom vozaču

U četvrtak, 11. travnja oko 11 sati u ulici...

Krađa bicikla na sisačkom području

U srijedu, 10. travnja, nepoznati je počinitelj na Trgu...

Iz kuće u koju je provaljeno ukradena motorna pila

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je u srijedu,...

Sa sisačkog gradilišta ukrali 2000 eura vrijedan alat

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je s ponedjeljka...