23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Donacija petrinjskom odbojkaškom klubu

- Marketing-spot_imgspot_img

Petrinju su posjetili Kolinda Grabar Kitarović, 4. predsjednica RH i aktualna članica Međunarodnog olimpijskog odbora i predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije i novoizabrani član Izvršnog odbora Udruženja europskih lutrija (The European Lotteries – EL) Mario Musa.

Povod okupljanja bio je poziv Odbojkaškog kluba „Petrinja“ i zaprimljena donacija vrijedna 5.000 € koja je Klubu dodijeljena upravo na prijedlog Grabar Kitarović, počasne gošće virtualnog događanja na kojem su sudjelovale nacionalne lutrije s područja Europe i šire.

Tom prilikom, Grabar Kitarović podržala je i istaknula važnost doprinosa lutrija koje generiraju potrebna sredstva priređivanjem igara na sreću i u proračune svojih država uplaćuju više od ukupno 30 milijardi eura, što je 20 posto proračuna Europske komisije i dodala:

„U trenutku kada svi zajedno polako izlazimo iz ovog stresnog razdoblja, sport dobiva veću važnost nego ikada, posebice kada je riječ o djeci i mladima. Zahvaljujući inicijativi Hrvatske Lutrije, imala sam priliku i sama dati svoj doprinos odabirom korisnika donacije koju je osiguralo Udruženje europskih lutrija. Danas kada vidim sretna i nasmijana lica djevojčica i djevojaka koje u Odbojkaškom klubu brojčano znatno nadmašuju dječake, posebno sam ponosna na svoj odabir.“

Svoje zadovoljstvo je izrazio i Mario Musa te istaknuo: „U financiranju lokalnog sporta, važnu ulogu ima društvena odgovornost kompanija, a osobito nacionalnih lutrija koje generiraju potrebna sredstva priređivanjem igara na sreću. Drago mi je da je donacija došla upravo mladim odbojkašicama i odbojkašima iz Petrinje, kojoj nakon stradanja u potresu treba pomoć i vjetar u leđa.“

Odbojkaški klub „Petrinja“ uspješno djeluje od 2007. godine u 7 dobnih kategorija te okuplja oko stotinjak članova, djevojčica i dječaka. Predsjednik kluba Mirko Đukić, tajnica kluba Anabela Kunert te predsjednik Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić zahvalili su i naglasili da im donacija u ovom trenutka znači neizmjerno puno.

„Iza vrlo teške godine za sve nas, posebice nakon potresa zbog kojeg u gradu više ne postoji niti jedna upotrebljiva sportska dvorana, bili smo primorani trenirati u dvoranama u okolici Petrinje. Ovu vrijednu donaciju utrošitićemo dijelom na nabavku vozila za prijevoz djece, a dijelom za kupnju sportske opreme članovima i rekvizita za organizaciju treninga i natjecanja.Još jednom, od srca, zahvaljujemona prepoznavanju potreba našeg kluba koji u ovim teškim okolnostima, našim članovima, našoj djeci, pruža sretnije trenutke.“, izjavio je ovom prilikom predsjednik kluba Mirko Đukić.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti