Naslovnica Promo Ecx.io koja je dio IBM iX grupacije financira školarine za 3 najbolje...

Ecx.io koja je dio IBM iX grupacije financira školarine za 3 najbolje pozicionirana studenta FOI stručnog studija u Sisku

U Varaždinu, 09.06.2021.s ciljem podrške mladima u potresom pogođenom području digitalna agencija ecx.io, koja posluje u sklopu IBM iX grupacije, u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu odlučila je stipendirati školarinu za čak tri brucoša/ice koji/e će u akademskoj godini 2021./22. upisati stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP) u stručnom centru Sisak.

Fakultet organizacije i informatike već godinama gradi uspješan odnos s našim alumni studentima i poduzećima u kojima su zaposleni. Uspostavljamo partnersku suradnju i razvijamo brojne projekte, ali i dugoročno povezujemo akademsku zajednicu i poslovni sektor na dobrobit naših studenata, naglasila je dekanica prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Upravo kroz stipendiranje studenata FOI i ecx.io žele podržati nove generacije mladih stručnjaka i omogućiti mladima da znanja usvajaju u svojoj lokalnoj zajednici. Uvjeti stipendiranja školarine su da student/ica ima prebivalište u Sisačko-moslavačkoj županiji, da bude među tri najbolje pozicionirana studenta na listi za upis u studijskom centru Sisak te da svoju stručnu praksu na 3. godini studija odradi upravo u ovoj varaždinskoj IT tvrtki što je i jedan od najvećih benefita ove inicijative. Ecx.io je posljednjih godina izrastao u respektabilnu tvrtku radeći uglavnom za inozemne klijente iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Velike Britanije i Skandinavije, dok je među IBM-ovim klijentima u Hrvatskoj i operater A1. Fakultet organizacije i informatike bio je presudan za otvaranje ureda 2015. godine u Varaždinu, a većinu djelatnika čine upravo bivši FOI studenti – ističe Moreno Grgurić, tehnički direktor varaždinske podružnice, jedan od FOI uspješnih alumnija.  

Ecx.io, kao partner za digitalnu reinvenciju već 25 godina podržava kupce kao što su Lufthansa, Cyberport, Henkel, and Fressnapf na putu digitalne transformacije – od strateških savjeta do implementacije inovativnih platformi i ekosustava. Djeluje na 6 lokacija, a više od 450 stratega, poduzetnika, programera i kreativaca čini dio IBM iX obitelji te doprinosi uspjehu kupaca. Sa strašću za dizajnom, tehnologijom i zajedničkim snagama sa IBM-om, interdisciplinarni timovi uspješno savladavaju izazove različitih industrija. Kako bi digitalna rješenja oživjela, ecx.io već duži niz godina surađuje i s tehnološkim partnerima Adobe, SAP CX i Sitecore, a brojne nagrade i priznanja potvrda su zajedničke uspješne suradnje. 

ecx.io svojim zaposlenicima omogućuje rad na daljinu, osigurava odgovarajuću opremu, nudi fleksibilno radno vrijeme te podržava (mentalno) zdravlje i kondiciju zaposlenika. Timski događaji na kojima se najbolje slave zajednički uspjesi dodano naglašavaju ecx.io zajednicu. Naši timovi rade agilno koristeći najsuvremenije metode poput Scruma, Design Thinkinga i internih modela transformacije kao što je IBM Garage. Zaposlenicima pomažemo u obrazovanju jer ecx.io akademija i IBM nude širok raspon treninga za izgradnju odgovarajućeg skupa vještina za razvoj složenih digitalnih rješenja. Tako želimo identificirati potencijale koje imamo, preispitati i poboljšati poslovne procese i starati digitalna iskustva usmjerena na korisnika jer „Dobro iskustvo je dobro poslovanje!“ – naglašavaju iz te tvrtke.  

Ovaj oblik suradnje samo je nastavak dobre prakse i politike suradnje između tvrtke ecx.io i Fakulteta organizacije i informatike te se zajedno radujemo što imamo mogućnost uložiti u nove talente i bolju budućnost – istaknuli su predstavnici partnera.

Zašto upisati Fakultet organizacije i informatike? Zašto upisati stručni studij?

Ove akademske godine Fakultet organizacije i informatike uspješno inovira stručni preddiplomski studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju u kojem je naglasak na interdisciplinarnom pristupu, kombinirajući informacijske tehnologije i digitalno poslovanje. Stručni studij na FOI-ju razvijaju u dva smjera – (1) Razvoj aplikacija i (2) Informatička podrška poslovanju, kako bi studentima omogućili razvoj u željenom području, a nastavni program izvodi se u Varaždinu, Sisku, Križevcima i Zaboku.  

Osuvremenjeni PITUP temelji se na pojačanoj jezgri informatičkih predmeta koji se provlače kroz svih 6 semestara studija. Nakon prve zajedničke godine u drugoj godini slijedi usmjeravanje prema području razvoja aplikacija ili informatičkoj podršci poslovanju. Svaki smjer sastoji se od 6 ključnih predmeta koji su raspoređeni od 3. do 6. semestra, a osuvremenjeni PITUP donosi i znatno povećanje broja izbornih predmeta. U 3. i 4. semestru studenti/ce imaju na raspolaganju veći broj novih izbornih predmeta koji su orijentirani praktičnim vještinama i koji su zajednički za oba smjera dok u 5. i 6. semestru svaki smjer nudi svoj skup izbornih predmeta koji omogućuju daljnju specijalizaciju i razvoj vještina unutar područja odabranog smjera.   

Učenje temeljeno na radu, kao i učenje temeljeno na rješavanju problema, s naglaskom na razvoj kritičkog mišljenja studenata i sposobnost rješavanja konkretnih problema važni su u izvođenju studijskih programa na Fakultetu organizacije i informatike. U nastavu je uključen veliki broj stručnjaka iz prakse, koji kroz intenzivne programe inkorporirane u nastavni proces, prenose svoja znanja i iskustva studentima FOI-ja. Noviteti u svim studijskim programima FOI-ja, primjena inovativnih metoda poučavanja poput work based learninga (učenja temeljenog na radu) i kontinuirani razvoj programa u suradnji s poslodavcima čini FOI poželjnim fakultetom, odnosno prvom stepenicom prema uspješnoj poslovnoj karijeri.

FOI je već godinama međunarodno prepoznata visokoobrazovna institucija, koja se oduvijek isticala po interdisciplinarnosti, jer na jedinstven način u svojim studijskim programima povezuje znanja iz područja informatike, ekonomije i poslovanja. Cilj je da FOI-jevi studenti budu dugoročno konkurentni na tržištu rada i da se mogu brzo prilagoditi razvoju tehnologije i novim trendovima kao i potrebama u poslovanju. Želimo studente naučiti kritički sagledati i rješavati probleme, primijeniti stečena znanja, ali i biti u toku s tehnološkim i poslovnim novinama kroz usvajanje stručnih znanja od poslodavaca izravno u nastavi – poručuju sa Fakulteta.

Saznajte što o stručnom studiju na FOI-ju misle njegovi bivši studenti:

„Obzirom da sam studirala uz rad PITUP je, kao stručni studij, bio logičan izbor jer je cilj bio steći praktična znanja koja bi se u vrlo kratkom roku mogla primjenjivati. Uz dobru organizaciju poslovnog i privatnog našlo se prostora i za tjedne odlaske na FOI, najčešće zbog seminara i praktičnih vježbi na kojima se nastoje simulirati „pravi“ poslovni slučajevi. Nakon završetka radnog dana bilo je pravo osvježenje slušati zanimljiva predavanja koja su nekad dodatno pojasnila već naučeno, a nova znanja su imala praktičnu primjenu pa je i učenje bilo pravo zadovoljstvo.
Nakon završenog studija bez iskustva nije lako u kratkom roku naći zaposlenje stoga treba naglasiti važnost stručne prakse koja je često prvi korak u pravom smjeru. PITUP je s pravom kombinacijom informatičkih i poslovnih kolegija idealan studij za one koji žele steći praktična znanja za konkretnu primjenu informacijske tehnologije u poslovanju te je bio ključan za moju promjenu radnog mjesta već krajem preddiplomskog studija. Trenutno radim na radnom mjestu IT poslovnog analitičara na kojem su stečena praktična znanja više nego dobrodošla. Iako je radno iskustvo vrlo važno, upravo PITUP daje ona temeljna znanja na kojima se dalje, uz cjeloživotno učenje, može graditi.“ (Lidija Zorić, bacc.inf.)

“Niti malo mi nije žao što sam odabrala smjer PITUP. Sada nakon više od pet godina radnog iskustva u struci mogu reći da PITUP osobu efikasno osposobljava za rad u kratko vrijeme. Količina predavanja, prezentacija i laboratorijskih vježbi osobi daje ravnomjernu količinu tehničkog znanja, ali i mekih vještina koje su potrebne za one koji se odluče na rad koji uključuje komunikaciju s korisnicima. PITUP je izvrstan odabir za nekoga koga zanimaju poslovni procesi, način informatizacije istih i unaprjeđenje poslovanja klijenata. Posao sam našla još prije završetka studija, a sada sam zaposlena u firmi KING ICT na poziciji SAP konzultanta.” (Bernarda Gudelj, bacc.inf.)

Sponzorirani članak

Komentirajte