6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Predsjednik Milanović u Sisku upozorio da obnova nakon potresa ne ide dobro

- Marketing-spot_imgspot_img

Predsjednik Republike Zoran Milanović, koji je u srijedu u Sisku s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček (SDP) obišao gradsko središte kako bi se upoznao sa štetom, ocijenio je da bi obnova mogla biti brža.

Nakon obilaska je izjavio kako je već bio u Sisku i da je upoznat sa štetom na stambenim i drugim objektima, a na pitanje je li njegov dolazak dio izborne kampanje odgovorio je da “ide tamo gdje ga pozovu” te da ne misli “izmiještati ured kao bivša predsjednica”.

Milanović je rekao da mu je sisačka gradonačelnica izrazila nezadovoljstvo tijekom obnove, pri čemu je dodao kako vjeruje da obnova može biti i brža.

Za primjer je naveo Zagreb, gdje je desetak, a možda i više građana, kako je rekao, sami počeli obnovu u nadi da će im novac biti vraćen. Odgovoran za takvo stanje, prema njegovim riječima, jest onaj koji drži blagajnu – to je nekad bio on, a sada je Plenković.

Na kraju obilaska posjetio je i novouređeni objekt Centra kreativne industrije – kreativni inkubator Sisak (CIKS), koji je utemeljen radi unaprjeđenja poduzetničke poslovne infrastrukture u gradu i koji povećava opseg i dostupnost usluga poduzetničkih potpornih institucija u području kreativne industrije. Službeno otvorenje CIKS-a najavljeno je za četvrtak navečer.

“To su projekti koji koštaju jako puno, koje ne može financirati država. Ovo je zgrada koja je dio povijesne baštine i čija obnova po zahtjevu konzervatora košta jako puno. Takvi objekti nemaju komercijalnu ulogu i ne stvaraju novac jer su baština. To se zove ulaganje u ljudsku infrastrukturu”, rekao je Milanović.

Kako je rekao, nakon Siska odlazi i u Petrinju.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti