10 C
Sisak
Subota, 24 veljače, 2024

VLADA: Autocestom i vlakom besplatno do 1. srpnja, ne plaća se ni TV pretplata za travanj, svibanj i lipanj

Datum:

Marketing

Hrvatska Vlada je na današnjoj sjednici donijela zaključke kojom se zadužuje HRT da na potresom pogođenim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji, Zagrebačkoj županiji i Karlovačkoj županiji otpiše potraživanja nastala po osnovi RTV pristojbe za razdoblje travnja, svibnja i lipnja 2021. godine s mogućnošću produljenja. Također je donesen zaključak kojim se korištenje autoceste Zagreb-Lekenik bez naknade produži do 1. srpnja kao i  besplatan prijevoz vlakom također do 1. srpnja.

“Zadužuje se Hrvatska radiotelevizija da u svrhu sanacije štete na potresom pogođenim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji, Zagrebačkoj županiji i Karlovačkoj županiji doprinese na način da se obveznicima RTV pristojbe stradalih u potresu čiji su objekti pretrpjeli štetu i/ili za one za koje je osiguran privremeni zamjenski smještajna potresom pogođenim područjima, sukladno popisu jedinica lokalne samouprave koji će Hrvatskoj radioteleviziji dostaviti Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, otpiše potraživanja nastala po osnovi RTV pristojbe za razdoblje travnja, svibnja i lipnja 2021. godine s mogućnošću produljenja.”

“Zadužuje se Uprava društva Hrvatske autoceste d.o.o. da važenje odluke, kojom je do 30. travnja 2021. godine svim korisnicima autoceste A11 pod istim uvjetima omogućeno korištenje autoceste bez naknade odnosno bez plaćanja cestarine, produži do 1. srpnja 2021. godine.”

“Zadužuje se Uprava društva HŽ Putnički prijevoz d.o.o. da i nadalje nastavi postupanje sukladno dobivenim suglasnostima od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, temeljem kojih je svim stanovnicima pogođenim potresom na područja Sisačko – moslavačke županije i predstavnicima službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta omogućen besplatan prijevoz vlakom, do 1. srpnja 2021.”

51 – 7 b

51 – 7 c

51 – 7 d

Možda vas zanima...

Ministri Bačić i Vučković u posjetu Glini

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić i ministrica Marija...

Tijekom listopada useljenje u županijska naselja u Petrinji i Glini

Župan Ivan Celjak sa suradnicima obišao je u utorak...