Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2021. Predstavljena kandidatkinja Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Petrinje

Predstavljena kandidatkinja Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Petrinje

Domovinski pokret predstavio je svoju kandidatkinju za gradonačelnicu Petrinje – mag.praesc. educ. Vesnu Brebrić.

Predsjednik Kluba zastupnika i saborski zastupnik Stjepo Bartulica u uvodnom je predstavljanju istaknuo da su hrvatskoj političkoj sceni potrebne velike promjene te čestitao svakom kandidatu na odvažnosti, zahvalio svima koji su se angažirali u pomoći potresom stradalom gradu Petrinji te izrazio potporu u svim budućim angažmanima predstavljenih kandidata.

Nakon izlaganja predsjednika Kluba zastupnika Stjepe Bartulice, nazočnima se obratila kandidatkinja Vesna Brebrić.

“Čast mi je i neizmjerno zadovoljstvo objaviti kandidaturu za gradonačelnicu grada Petrinje ispred Domovinskog pokreta. Moja odluka nije ishitrena već je rezultat dubokog promišljanja i u potpunosti sam svjesna strahovite odgovornosti koja iz nje proizlazi.
Svoj rad i dosadašnje životno djelovanje posvetila sam boljitku i podizanju kvalitete života naše djece. Uočivši kako su gabariti dječjeg vrtića postali premali, a njihove potrebe velike i ozbiljne, odlučila sam se na ovaj korak.
Djeci je potreban grad u kojem će živjeti, rasti i odrastati, ostvarivati svoje snove, u kojem će djelovati i stvarati.” – rekla je Brebrić istaknuvši kako Petrinja, na samo 50-ak km od Zagreba, “već dugi niz godina osjeća zaborav i zanemarenost, usamljenost i prepuštenost na milost i nemilost vjetrometini ovoga surovoga vremena.”

“U ovom se trenutku Petrinja nalazi na koljenima, a jedino što je u njoj ostalo i na čemu je oduvijek i opstajala su neslomljiva srca njezinih građana.
Naše najveće bogatstvo i jedino što daje smisao oživljavanju grada na samome izdisaju su naša djeca, a upravo ona, zajedno sa svojim obiteljima svakodnevno napuštaju školske klupe i odlaze svoje budućnosti graditi tamo, negdje drugdje.
Petrinja danas treba nešto novo i drukčije. Petrinja danas treba ljude koji će djelovati snagom srca i zajedno izgraditi grad na novim temeljima te osigurati djeci sigurnu i svijetlu budućnost u što je moguće kraćem vremenu. Petrinja ima tu snagu i te ljude.” – rekla je Vesna Brebrić.

Komentirajte