6 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Poduzetnici iz BiH ponovo donirali građevinski materijal za Banovinu

- Marketing-spot_imgspot_img

Primopredaju donacije od 120 tona građevinskog materijala, koju su poduzetnici iz Županije Posavske iz BiH donirali za stradale u potresu na Banovini, u četvrtak je u Sisku organizirala HGK – Županijska komora Sisak u suradnji s Gospodarskom komorom Županije Posavske.

Riječ je o pet šlepera građevinskog materijala (cementa, termo blok opeke i crijepa), koji su raspodijeljeni stradalnicima na području Siska, Petrinje i Donjih Kukuruzara.

Predsjednik HGK – ŽK Sisak Tihomir Babić istaknuo je kako je ovo drugi dio donacije gospodarstvenika iz BiH. „Prije dva tjedna u Petrinju je stigao prvi konvoj od osam šlepera građevinskog materijala. U korisnike ove donacije uključeni su Donji Kukuruzari u koji je, tijekom i nakon Domovinskog rata, doseljen veći broj Hrvata upravo iz Bosanske Posavine. Ovo je samo jedna od akcija pomoći Komore, koja je već na više načina pomogla stradalom stanovništvu, uz ostalo i kroz financijsku pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji, gradovima Sisku, Petrinji i Glini te pri izgradnji kontejnerskog naselja u Petrinji“, kazao je Babić prilikom dočeka humanitarnog konvoja u Sisku.

Ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Županije Posavske Dragutin Živković tom je prilikom izrazio zadovoljstvo radi pomoći stradalom području. „U ovu akciju uključili su se članovi Udruge poduzetnika iz tri županijske općine, Orašje, Odžak i Domaljevac – Šamac, uz logističku potporu Gospodarske komore Županije Posavske ižupanijskog Ministarstva gospodarstva, rada i prostornog uređenja“, poručio je Živković te najavio nastavak pomoći, a ujedno je stanovnicima stradalog područja čestitaopredstojeće uskršnje blagdane. Dužnosnicima je predao dokumente o donacijama.
Uime korisnikaove vrijedne donacije zahvalio je i sisački dogradonačelnik, ujedno i načelnik Gradskog stožera civilne zaštite Marko Krička. „Svaka je pomoć dobrodošla, a ova će, kao i sve dosadašnje, biti transparentno iskorištena. Stožer vodi strogu evidenciju o raspodjeli pomoći, pa će donatorimoći dobiti i konkretne podatke s imenom i prezimenom svakog korisnika donacije“, zaključio je Krička te zahvalio Županijskoj komori Sisak na organizaciji i dopremi humanitarne pomoći.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti