Naslovnica Potres u Petrinji, Glini, Sisku i okolici “Licitirajte” za poznate osobe – prihod ide za pomoć petrinjskoj bolnici

“Licitirajte” za poznate osobe – prihod ide za pomoć petrinjskoj bolnici

U inovativnoj akciji za pomoć Petrinji, Hrvatska Lutrija i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, uspjeli su spojiti 20 osoba iz javnog života, ljubitelje kazališta i hit predstavu Revizor.

Kampanjom pod nazivom “Kazalište sa srcem”, koja je predstavljena na danas održanoj press konferenciji, prikupljat će se novac za popravak bronhoskopa i kupnju EKG aparata za potrebe Specijalne bolnice za kronične bolesti u Petrinji.

Tako će svi ljubitelji kazališta od 1. ožujka na FB stranici HNK-a svakog dana moći licitirati za jednu od 20 poznatih osoba, a onaj ili ona koji u roku od 24 sata ponudi najvišu cijenu, te iznos uplati na poseban račun, tu će osobu izvesti 25. ožujka na izvedbu predstave Revizor u jednu od loža.

„Kazališnu scenu i Hrvatsku Lutriju povezuju neraskidive veze. Osim činjenice da je prvo kazalište u Zagrebu izgrađeno novcem od dobitka na lutriji, važno je naglasiti kako priređivanjem igara na sreću, između ostalih, Lutrija financira humanitarno djelovanje i kulturu. Upravo su ta dva područja spojena ovom akcijom“ – rekla je Ana Jazić voditeljica Službe za korporativne komunikacije i DOP iz Hrvatske Lutrije te naglasila kako su umjetnost i kultura dio mnogih djelatnosti koje Lutrija podržava. „Samo u 2020. godini od sredstava Hrvatske Lutrije izdvojeno je oko 100 milijuna kuna za niz društveno korisnih projekata, a u gotovo 48 godina postojanja, za društvo, kulturu, umjetnost te ostala područja, Hrvatska Lutrija je izdvojila oko 2,5 milijardi kuna.“

Intendantica HNK-a u Zagrebu Dubravka Vrgoč istaknula je da je glavna poruka projekta kako ljudi u Petrinji niti danas, više od dva mjeseca od potresa, nisu zaboravljeni.

„Hrvatsko narodno kazalište nije samo kazalište, već i centar kulturnog života u ovome gradu i šire. Ono ima i jednu iznimno važnu društvenu funkciju da pomaže ne samo našim gledateljima u ovim traumatičnim vremenima da nekako preživimo, nego i ljudima kojima je život ugrožen, a to su prije svega stanovnici Petrinje i okolice“ – rekla je Dubravka Vrgoč.

Sanjin Španović, direktor konzultantske tvrtke koja vodi ovaj projekt, izjavio je da nakon razrade cijele ideje, obrativši se intendantici Dubravki Vrgoč, shvatio da kuca na otvorena vrata. „Njezina vizija kazališta za sve objedinjena je u ovom projektu. Posebno je bilo lijepo vidjeti spremnost svake od tih poznatih osoba da se pridruže projektu“ – ispričao je.

Ovom projektu odazvala se i diva hrvatske glazbene scene Tereza Kesovija. „Odgovoriti na
potrebe drugih i pokušati im pomoći na sve načine naša je ljudska dužnost i nešto u što vjerujem čitavoga života te se tijekom svoje 60-godišnje karijere uvijek nastojim tako i ponašati. Nije uopće bilo dileme odlučiti se sudjelovati u ovoj akciji ili se ne odlučiti – ja sam uvijek odlučena. Kad je nekome nešto potrebno, ja sam tu i do kraja ću biti tu. Ponosna sam, počašćena i tronuta ovom prelijepom ljudskom gestom za ljude koji to zaslužuju. Dobro je činiti dobro“ – kazala je  Kesovija.

U projektu sudjeluje 20 osoba iz različitih sfera hrvatskog javnog života, među kojima su Gabi Novak, Zoran Šprajc, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Boris Jokić, Dario Šimić i drugi.

Komentirajte