Naslovnica Crna kronika Uhvaćen 51-godišnji švercer migranata

Uhvaćen 51-godišnji švercer migranata

Povodom zaprimljene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 22. siječnja 2021. ispitalo talijanskog državljanina (1970.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 51-godišnjak 20. siječnja 2020., nakon dobivenih uputa od nepoznatog organizatora krijumčarenja ljudi te u cilju da se okoristi za neutvrđeni novčani iznos, u okolici Madžara u osobno vozilo preuzeo strane državljane, znajući da su oni nezakonito izvan graničnog prijelaza ušli u Republiku Hrvatsku. Okrivljeni 51-godišnjak je potom, osnovano se sumnja, prevozio strane državljane prema Zagrebu, no u Dužici su ga zaustavili i uhitili policijski službenici.

Nakon provedenog ispitivanja okrivljenika, sucu istrage nadležnog suda predloženo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor iz predložene osnove.

Komentirajte