Naslovnica Vijesti Sisak U Sisku osnovnoškolci do daljnjeg nemaju nastavu u školskim klupama

U Sisku osnovnoškolci do daljnjeg nemaju nastavu u školskim klupama

Iako još nema svih detalja o početku novog polugodišta na području Siska i dijela Sisačko-moslavačke županije izvjesno je da će za većinu učenika u Sisku biti odgođen. 

“Iako je Grad Sisak napravio velike napore da omogući početak nastave 18. siječnja 2021. za prve do četvrte razrede, kao i u ostatku Hrvatske, zbog odluke Vlade RH da učiteljima osigura 10 dana plaćenog dopusta nastava se neće moći organizirati. Naime, mnogi učitelji su zatražili plaćeni dopust od 18. siječnja tako da je teško ili nemoguće organizirati nastavu. S obzirom na to Grad Sisak je izvijestio Ministarstvo da nastava ne može početi kako je planirano.” – stoji u objavi iz Grada Siska.

Naime, u ostatku Hrvatske nastava počinje u školama za učenike od 1. do 4. razreda te maturante srednjih škola, dok ostali još neko vrijeme idu online.

Za područje Siska još nema jasnih informacija o tome hoće li za učenike online nastava početi već od idućeg tjedna, ili će i ona biti odgođena. Sigurno je da nastava za osam oštećenih škola na glinskom i petrinjskom području u potpunosti odgođena za najmanje dva tjedna. 

 

Komentirajte