Naslovnica Crna kronika Policija prijavila 47-godišnjaka koji je izmislio da se građani smješteni u sisačkim...

Policija prijavila 47-godišnjaka koji je izmislio da se građani smješteni u sisačkim dvoranama moraju prisilno cijepiti

Policija je prijavila 47-godišnjeg muškarca s područja Svetog Đurđa, koji je 3. siječnja snimio i na youtubeu objavio svoju izjavu u kojoj je izmislio da se građani pogođeni potresima na području grada Siska moraju prisilno cijepiti protiv koronavirusa, priopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Dana 3. siječnja 2021. godine, 47-godišnji muškarac s područja Svetog Đurđa, snimio je svoju izjavu u kojoj je izmislio da se građani pogođeni potresima na području grada Siska moraju prisilno cijepiti protiv koronavirusa. Navedeni je tako snimljenu izjavu širio putem više društvenih mreža te time remetio mir i spokojstvo građana koji su pregledali snimku.
Na jednoj od spomenutih mrežnih usluga, snimku je pregledalo preko 47.000 građana koji su povjerovali u istinitost snimke, iznoseći negativne komentare na takvo cijepljenje, dok je na drugoj društvenoj mreži snimka blokirana zbog neistinitog sadržaja.

Protiv 47-godišnjaka je prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda, podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tvrdnje je u jednom YouTube videu iznio izvjesni Robert Markovčić, koji navodi da je jedna starija žena u Sisku odbila primiti cjepivo zbog čega joj je zabranjen povratak u sportsku dvoranu u kojoj je smještena. Navodi i da joj je Crveni križ zabranio povratak u dvoranu, te se žena naposljetku pristala cijepiti.

Na Facebooku je potom osvanula tvrdnja i da Crveni križ ne daje hranu gladnima koji se ne cijepe.

“Svi koji su bili u dvorani morali su izići van i ljudi su onda vani cijepljeni. Ta gospođa je rekla da se ne želi cijepiti, na to je voditeljica tima njoj rekla da neka nekog pošalje da odma njene stvari vadi van, da donese van iz športske dvorane, da ona više neće biti puštena u športsku dvoranu na toplo i na suho, a vani je bil mrak i kiša je padala…. Voditeljica tima koji cijepi je rekla da nju nije briga di budu oni išli koji se ne daju cijepiti… Sad bi trebala policija izaći van i pohapsiti Crveni križ kaj to dela”, izmislio je priču Markovčić, kojem su, unatoč svemu, neki i povjerovali.

Komentirajte