15 C
Sisak
Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Ivan Celjak (HDZ): Djeca u Sisku nisu spremna pohađati nastavu u školama

Datum:

Marketing

Čelnik sisačkog HDZ-a i saborski zastupnik Ivan Celjak u priopćenju medijima istaknuo je kako je ministru znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovanu Fuchsu uputio poziv za organiziranjem nastave na potresom pogođenim područjima na način koji je u najboljem interesu djece.

“Obratili su mi se zabrinuti roditelji i učitelji s područja grada Siska kako većina djece nije spremna za odlazak u prostore škole, a posebno u ovim nesigurnim vremenima u druge, djeci nepoznate objekte, a što je organizirao Grad Sisak inzistirajući da se nastava odvija fizičkim putem. Osnivač osnovnih škola na području Siska je Grad Sisak i pozivam ih na razumijevanje roditelja i učitelja.

U zadnjih 18 dana naša djeca u Sisku osjetila su oko 850 potresa. Nitko od nas, a pogotovo naša djeca nisu očekivala da će nam se životi, obveze, navike promijeniti u svega nekoliko sekundi. I jutros smo osjetili potres… Roditelji osnovnoškolske djece ali i učitelji ističu kako su djeca u strahu, reagiraju na svaki šum, odbijaju ući u vlastite domove, žele blizinu roditelja, a moraju na nastavu u školske objekte.
Ovog trenutka djeca nisu spremna pohađati nastavu i jedina ispravna odluka je odgoda nastave u osnovnim školama u Sisku. Radi najboljeg interesa djece.

Konvencija o pravima djeteta kaže da se u svim postupcima s djecom prvenstveno mora voditi računa o najboljem interesu djeteta.
Upravo sam iz tog razloga uputio službeni poziv za organiziranjem nastave na potresom pogođenim područjima, sukladno stvarnoj situaciji i uvjetima pojedinih školskih objekata.” – ističe Ivan Celjak.

Možda vas zanima...

Kupljeno novo vozilo za hitnu, uskoro stižu još četiri

U Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije od početka...

Cijeli idući tjedan pojačani nadzor brzine kretanja vozila

U organizaciji mreže prometnih policija država Europe - ROADPOL,...

Sva vrtićka djeca pohađat će školu plivanja na gradskom bazenu

Na gradskom bazenu na Kontrobi traje škola plivanja za...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...