Naslovnica Vijesti SMŽ U nedjelju cijepljenje protiv koronavirusa kreće i u SMŽ

U nedjelju cijepljenje protiv koronavirusa kreće i u SMŽ

Cjepivo protiv koronavirusa u Hrvatsku stiglo je u subotu, a u nedjelju kreće cijepljenje diljem Hrvatske.

“Od nedjelje krećemo s cijepljenjem najugroženijih skupina stanovništva na čitavom teritoriju Hrvatske. Cjepivo se distribuira županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s covid cjepivom i djelatnika hitne medicine. Za sada to je simbolična količina cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca. Nakon toga svakog tjedna nam stižu nove doze što očekujemo sukladno planu cijepljenja. Pozivamo sve građane da se odazovu cijepljenju sukladno našem sloganu ‘Misli na druge – cijepi se’ “, poručio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. Krunoslav Capak

Od 9750 doza cjepiva tvrtke Pfizer-BioNTech koje su u subotu stigle u RH 390 doza ići će na područje Sisačko-moslavačke županije. 

„U nedjelju 27. prosinca 2020. godine počet će cijepljenje protiv zarazne bolesti COVID-19 na području Sisačko-moslavačke županije. Toga dana stići će 390 doza protiv zarazne bolesti COVID-19. Cijepljenje će započeti u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku, Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, u Domu za stare i nemoćne u Sisku, Domu za starije osobe u Glini, u Domu za stare i nemoćne „Vila Enna“ u Petrinji i „Rebić dom“ Petrinja i Sisak.“, rekao  je dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Prema Vladinu “Planu uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u Hrvatskoj” u Sisačko-moslavačku županiju ukupno treba stići 211.943 doze cjepiva. Većina cjepiva, osim jednog proizvođača (Johnson & Johnson) predviđa dvije potrebne doze po osobi te bi ta brojka trebala biti dovoljna za svu odraslu populaciju županije. Dakako, ukoliko se svi odluče cijepiti jer je cijepljenje na dobrovoljnoj bazi.

Komentirajte