Naslovnica Vijesti Sisak Knjižnicu čeka preseljenje u novi objekt

Knjižnicu čeka preseljenje u novi objekt

Na aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća govorilo se i o preseljenju knjižnice u novi objekt, piše sisakportal.hr.

Prije godinu dana na sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o preseljenju NKČ Vlado Gotovac na novu lokaciju, u zgradu bivše OTP banke na Trgu Ljudevita Posavskog. Nakon suglasnosti Vlade, Grad je od OTP banke kupio bivšu upravu Sisačke banke. Suglasnost Vlade je stigla tek ovaj mjesec, a u međuvremenu je gotov idejni projekt, a trenutačno se radi i na glavnom projektu.

„Mogu reći da ćemo sa radovima krenuti u 2021., a prema projekcijama proračuna za 2022. i 2023.godinu vidljivo je da su tamo brojni projekti koje ćemo financirati iz ITU mehanizma, među njima i knjižnica. Želja nam je da ne čekamo ITU mehanizam, već da prvu fazu – fasadnu ovojnicu, sanaciju krova i stolariju riješimo vlastitim sredstvima, a da ostatak projekta radimo iz ITU projekta. Očekujem da bi u 2022.radovi bili gotovi i da bi se i tada knjižnica mogla preseliti“, objasnila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček te dodala da će se građevina u jednom dijelu morati statički stabilizirati, obzirom na težinu knjižne građe. U novi objekt će se preseliti dio Dječjeg odjela, a u potpunosti Centralni odjel iz Rimske ulice.

„To je nekretnina u koju nije ulagano otkako je knjižnica ušla u taj prostor. Imaju problem s nametnicima, a problem su i neadekvatne strojne instalacije. Imali smo veliku sreću da se s time ništa loše nije dogodilo“, zaključila je gradonačelnica.

Komentirajte