Naslovnica Vijesti Sisak Podignut završni dio minareta sisačke džamije

Podignut završni dio minareta sisačke džamije

Uoči četvrte godišnjice postavljanja kamena temeljca za Islamski kulturni centar u Sisku u srijedu je na minaret džamije podignut 13 metara velik završni dio sa alemom.

„Alem simbolizira dignitet i poštovanje tako da bi ovaj alem poslao poruku digniteta jedne male, ali vrijedne islamske zajednice ovdje u Sisku, ali i islamske zajednice u Hrvatskoj. Ovim se činom na neki način postavlja jedan simbol prebivanja muslimana ovdje u Hrvatskoj i ovdje u Sisku i kako je alem simbol otvorenosti, ponosa i dostojanstva, u ovom slučaju o njemu možemo govoriti kao o simbolu multietničke, mutikulturalne i multikonfesionalne Republike Hrvatske.“ – rekao je u Sisku predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH muftija dr. Aziz Hasanović koji je prisustvovao dovršetku minareta.

„Siguran sam da ovim alemom dajemo još veći obol onime čime se ponosimo i dičimo, a to je ta multikulturalna pozornica Republike Hrvatske koja dolazi do izražaja i na ovaj način.“ – dodao je dr. Hasanović.

Kamen temeljac u Sisku postavljen je u prosincu 2016., a danas je, postavljanjem završnog dijela, zgotovoljen minaret visine 40 metara. Plan je ove godine zatvoriti objekt, a iduće prionuti na unutarnje radove, kazuje sisački imam Alem ef. Crnkić.

„Mi ustajemo i liježemo s mišlju izgradnje džamije Islamskog kulturnog centra, no važnije je da želimo kroz ovaj centar ponuditi našim sugrađanima jednu novu destinaciju, jednu novu vrijednost kroz koji ćemo moći razvijati sve one univerzalne vrijednosti s kojima je društvo još bogatije.“ – ističe sisački imam dodavši kako na području Sisačko-moslavačke županije prebiva oko 4.000 muslimana. 

Komentirajte