Naslovnica Crna kronika Uhićen 62-godišnjak zbog šverca ilegalnih migranata

Uhićen 62-godišnjak zbog šverca ilegalnih migranata

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo je 6. listopada 2020. kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. Kaznenog zakona. 

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 62-godišnjak 5. listopada 2020., na području Novske, nakon prethodnog dogovora i dobivenih uputa od nepoznatog organizatora, s ciljem pribavljanja za sada neutvrđene novčane koristi, u blizini ulaza na autocestu A3 na granici s Bosnom i Hercegovinom, u svoj osobni automobil preuzeo nekoliko državljana Bangladeša i Pakistana, svjestan da su oni nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku izvan graničnog prijelaza. Osnovano se sumnja da ih je vozio navedenom autocestom prema Zagrebu ali su ga kod Lipovljana zatekli i uhitili policijski službenici.

Osumnjičenik je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku nakon čega je sucu istrage Županijskog suda u Sisku predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor uslijed opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz navedene osnove.

Komentirajte