Naslovnica Vijesti Sisak U sisačkom Domu za starije osnovat će se Odjel za osobe oboljele...

U sisačkom Domu za starije osnovat će se Odjel za osobe oboljele od demencije

U sisačkom hotelu “Panonija” održana je Početna konferencija povodom provedbe projekta “Živim(o) s Alzheimerom” Doma za starije i nemoćne osobe Sisak.

Cilj projekta je osnivanje Odjela za osobe oboljele od demencije čime će se unaprijediti socijalna uključenost i promicanje poslovnog i obiteljskog života pružajući podršku razvoju učinkovitih socijalnih usluga, kroz podržavanje aktivnosti koje će omogućiti lakši i kvalitetniji život osobama oboljelima od Alzheimerove i drugih demencija.

Projekt je nastao u sklopu Širenja mreže socijalnih usluga u zajednici, Europskog socijalnog fonda i Doma za starije i nemoćne osobe Sisak u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom te je dobio bespovratna sredstva u iznosu od 1.494.709,96 kuna.

Riječ je o bitnom projektu koji se provodi na području županije u kojoj je više od 35.000 osoba starijih od 65 godina, istaknuo je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić: „Nakon Početne konferencije, razgovarajući s oboljelim osobama koje poznajem, ne možete prepoznati te osobe koje su nekada u životu obnašale odgovorne funkcije, a danas bolesne, gotovo neupotrebljive za normalan život, tako da je ovaj projekt bitan. Prije svega, u našem Domu u Sisku će se urediti prostori za ukupno 14 osoba oboljelih od demencije, pet dvosobnih i četiri jednokrevetne sobe. To je početak jednog novog pristupa i načina liječenju ove bolesti. Kroz ovaj projekt, ne samo da će se osigurati prostor, već će se educirati i osoblje koje će skrbiti o korisnicima.“

Župan je podsjetio da je nedavno otvorena Dnevna bolnica u Ravniku gdje dolaze osobe oboljele od demencije te da Županija ulaže dosta sredstava u brigu o starijima.

Komentirajte