Naslovnica Najave Najave za subotu, 26. rujna

Najave za subotu, 26. rujna

SISAK – 22. festival dječjih kazališta Maslačak će, zbog pandemije koronavirusa, iznimno ove godine izgubiti svoj međunarodni karakter.

Isto tako, umjesto do sad uvriježenih gostovanja dramskih studija, ove će godine na Maslačku biti prikazano pet predstava profesionalnih kazališta, a mališani će se imati priliku svjedočiti i predstavljanju knjige za djecu “Bodljikava knjiga” sisačke autorice Ive Dužić.

 Sve će predstave, do 27. rujna, do kad traje naš festival, igrati u dvorištu Kazališta 21, uz slobodan ulaz, a u slučaju kiše preselit ćemo se u dvoranu.

Program

26.9.2020. / 11,00 h / Smjehuljica i mrgud, Kazalište Prijatelj
26.9.2020. / 12,00 h / Predstavljanje knjige za djecu “Bodljikava knjiga” autorice Ive Dužić
26.9.2020. / 16,00 h / Punch & Judy, Kazalište lutaka Zadar

SISAK – Agencija lokalne demokracije Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska organiziraju 11. Sajam udruga i ustanova koji se održava 26. rujna 2020. godine na sisačkoj šetnici S. Streigla od 10:00-13:00 sati.

Na Sajmu će se predstaviti oko 40 udruga i ustanova koje djeluju u raznolikim područjima društvenog života: socijalna skrb, rad s mladima, obrazovanje, ljudska prava, zaštita životinja, sport, tehnička kultura, kultura, osobe s invaliditetom, aktivno građanstvo i volontiranje.

Sajam pruža mogućnost umrežavanja i razvoja novih inovativnih aktivnosti, omogućujući građankama i građanima aktivno uključivanje u život zajednice.

Sajam promovira nacionalnu manifestaciju „Hrvatska volontira“, Europski tjedan održivog razvoja i Dane otvorenih vrata udruga, a sufinanciraju ga Grad Sisak, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

CRNAC – Predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić će u subotu, 26. rujna 2020. godine, s
početkom u 18 sati kod područne škole OŠ „Braća Bobetko“ u naselju Crnac (Grad Sisak) nazočiti odavanju počasti poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u povodu obilježbe blagdana sv. Mihovila i tradicionalnih Mihovilskih susreta.

PETRINJA – Hodočašće vjeroučitelja Sisačke biskupije u svetište Majke naših stradanja u Goru održat će se u subotu 26. rujna. Svečano misno slavlje s podjelom mandata za vjeroučitelje predvodit će sisački biskup Vlado Košić s početkom u 11 sati.

VOLODER – Ovogodišnja Voloderska jesen, zbog epidemioloških mjera, održat će se samo jedan dan i to u subotu 26. rujna od 18 do 21 sat.

Grad Popovača, inače pokrovitelj priredbe želi podsjetiti na vrijednost te, u županiji i danas najveće priredbe.

Za promidžbu Popovače i Sisačko-moslavačke županije „Voloderska jesen“ i dalje ostaje važna i nezamjenjiva sastavnica turističkog programa.

Prostor izvedbe ovogodišnjega programa bit će uglavnom izložbeni vanjski prostor Hrvatskog pučkog doma u Voloderu.

Domaći KUD prikazat će tradiciju berbe grožđa, nastupit će mladi glazbeni bend ‘Do tu’ kao i Zbor djece i mladih Antunova srca.

Neće izostati ni izložbe uz poznati konjanički maraton arapskih konja i radova sa zapažene likovne kolonije „Voloderski bregi“.

Za duhovite trenutke pobrinut će se kutinska Kazališna amaterska družba „Beskućnici“. 

Komentirajte