Naslovnica Vijesti Kupom u Sisku ponovo plovi brod Juran i Sofija

Kupom u Sisku ponovo plovi brod Juran i Sofija

Brod Juran i Sofija, koji je prošle godine bio na temeljitom remontu, opet plovi Kupom u Sisku i od 27. lipnja ponovno će biti na raspolaganju turistima. Brod je u vlasništvu Grada Siska kojim upravlja Park prirode Lonjsko polje. Grad Sisak sufinancirao je veliku obnovu broda s oko 100.000 kuna koja je obuhvatila popravak motora, nadogradnju instalacije do nabavke novog sonara te stolova i klupa za posjetitelje. Prvoj vožnji nakon obnove broda pridružila se gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa zamjenicima Markom Kričkom i Ivicom Rendulićem.

-U plovidbama brodom Juran i Sofija uživat će naši sugrađani i njihovi gosti. Želja nam je ojačati ovdašnju turističku ponudu i obogatiti je obližnjim parkom Prirode Lonjsko polje, ali i na održiv način koristiti resurse koje Sisku daje priroda. Posebno mjesto tu imaju rijeke na kojima je Sisak gradio svoju povijest i koje ne smije biti zanemarene ni u budućnosti – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

„Park prirode Lonjsko polje kontinuirano radi na jačanju turističke infrastrukture i ponude namijenjene posjetiteljima. Posljednjih tjedana u Lonjskom polju raste broj domaćih gostiju što nas potiče da i dalje sustavno osluškujemo njihove potrebe i odgovaramo na njih turističkim proizvodom koji veliku pozornost pridaje očuvanju prirode. Rijeke tu imaju velik turistički potencijal“, istaknuo je Ivor Stanivuković, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Zbog toga se jača flota Parka prirode Lonjsko polje. Uz dva nadzorna čamca za čuvare prirode te Jurana i Sofiju, u njoj su plovilo Vodomar, četiri čamca na solarni pogon te 10 kanua.

Brod Juran i Sofija plovit će subotom, nedjeljom, praznicima i blagdanima s isplovljavanjima kod Malog Kaptola u 11 i 13 sati (sve do listopada). Plovidba traje sat vremena. Djeca do 7 godine voze se besplatno, a za starije je karta 20 kuna. Oni pak koji kupuju kartu za vožnju brodom u paketu s vikend programom u Parku prirode Lonjsko polje, to će ukupno platiti 55 kuna. Brod može primiti 70 osoba, pa je potrebna rezervacija mjesta na broj telefona 044672080.

Uz prethodnu najavu brod može ploviti i tijekom tjedna. Za posebne prigode mogu ga unajmiti tvrtke te organizirane skupine posjetitelja.

FOTO: sisak.hr

Komentirajte