Naslovnica Vijesti Koalicija Dosta pljačke predstavila se u Sisku

Koalicija Dosta pljačke predstavila se u Sisku

Živi zid koji predvodi koaliciju “Dosta pljačke” predstavio je u ponedjeljak ispred Rafinerije nafte Sisak listu za 6. izbornu jedinicu koju nosi Tihomir Lukanić, poručivši da slučaj uništenja Ine pokazuje da je Hrvatska danas kolonija koja služi za ekonomsku eksploataciju.

Ivan Vilibor Sinčić usporedio je Hrvatsku s kolonijom, zemljom za ekonomsku eksploataciju, čiji je cilj “izvoziti daske, a uvoziti ormare”. Tako i Hrvatska danas izvozi svoju sirovu naftu, a uvozi naftne prerađevine iz Mađarske.

Podsjetio je da je Ina prodavana dio po dio, prvo istraživački centri pa naftna polja, pa odmarališta, sada rafinerije, a jedino što će ostaviti su skladišta i maloprodaja, gdje će se prodavati mađarski proizvodi.

Nositelj liste Tihomir Lukanić rekao je da se nalaze simbolički u Sisku na Dan antifašističke borbe, tj. kada se slavi borba protiv okupatora kojih nema desetljećima, a borbu protiv modernih okupatora spominje jedino Živi zid.

Nekada je Sisačko-moslavačka županija bila industrijski razvijena, bile su tu željezara, rafinerija, Petrokemija, no nakon modernih okupatora nije ostalo ništa, rekao je Lukanić.

Nositelj liste Tihomir Lukanić istaknuo je da su Sisak i Sisačko-moslavačka županija u proteklih 30 godina devastirani pljačkaškim pohodima svih dosadašnjih vlada i politika te da su izbori građanima prilika da nastavak te pljačke zaustave.

– Da vi kažete kao birači, kao oni koje se pita, da vi zaustavite pljačku. Da vi kažete upravo onako kao što mi to kažemo u svom nazivu platforme i svom sloganu – dosta je bilo pljačke, dosta je bilo veleizdaje Hrvatske, hrvatskog naroda, hrvatskih stanovnika, hrvatskih građana. Vrijeme je da zaustavimo suludu politiku. HDZ, SDP i njihove strančice su u svojim pljačkaškim pohodima učinile više štete nego Turci, Mađari i svi drugi okupatori zajedno, rekao je Lukanić.

FOTO: Screenshot HRT

 

Komentirajte