Naslovnica Vijesti Sisak Kršteno šesto dijete obitelji Majcen iz Gušća

Kršteno šesto dijete obitelji Majcen iz Gušća

Sisački biskup Vlado Košić krstio je, u subotu 20. lipnja u župnoj crkvi sv. Nikole u Gušću, Stjepana šesto dijete u obitelji Ane i Hrvoja Majcen, a podjeli sakramenta nazočio je i domaći župnik vlč. Tomislav Kolar.

Nakon Službe Riječi biskup je izrazio veliku radost zbog ovog krštenja te je istaknuo kako je tijekom proteklih nekoliko tjedana imao šest ovakvih krštenja brojne djece, a što je zasigurno znak da nas Bog nije zaboravio. „Znak je to i da mladi roditelji poput vas još imaju hrabrosti dati život djeci. To na žalost više nije uobičajena stvar da svaka obitelj ima više djece, nego je to iznimka i treba čestitati roditeljima poput vas. Biskupi dolaze na ovakva krštenja iz dva razloga. Prvo to je pružiti vam potporu i izraziti zahvalnost Crkve na ovom lijepom događaju, a drugo je potaknuti sve one roditelje koji mogu imati djece, da ih imaju. Ako ne šestero poput vas, onda barem troje ili četvero“.

U nastavku biskup je rekao kako pročitano Evanđelje donosi jako važne riječi. „Farizej Nikodem dolazi noću razgovarati s Isusom, jer su Isusa progonili farizeji, a on ga je volio. Isus ga nije odbio već ga je primio i tada mu je rekao te prekrasne riječi: ‘Trebaš se roditi ponovo, odozgo, jer tko se ne rodi odozgor ne može uči u kraljevstvo nebesko. Ne shvaća to farizej pa Isus objašnjava kako je potrebno preporoditi se i nanovo se roditi od vode i Duha Svetoga. Jedno je rođenje za ovaj zemaljski život, a drugo je nebesko rođenje za život u Bogu. To se postiže i prima, taj novi život, u krštenju i zato je ono iznimno važno. Krštenje je vrata vjere, a zadaća je vas roditelja i kumova da odgajate dijete da raste u vjeri i da u tome bude poduprto vašim primjerom“, poručio je biskup roditeljima i kumovima.

Biskup se spomenuo i Hoda za život koji se održao u Sisku te istaknuo kako se kršćani oduvijek bore za život te im to pravo nikada i nitko neće oduzeti.

Na kraju biskup je još jednom čestitao cijeloj obitelji uručivši im prigodne darove Biskupije.

(SV)

Komentirajte