Naslovnica Vijesti SMŽ Darinko Dumbović na listi RESTART koalicije

Darinko Dumbović na listi RESTART koalicije

Predsjednik Narodne stranke Reformista Radimir Čačić i čelnik SDP-a i RESTART koalicije Davor Bernardić objavili su u srijedu u Hrastovici kod Petrinje kako će se RESTART-u u 6. izbornoj jedinici pridružiti i Reformisti. Oni će dobiti 10. mjesto na listi koje će pripasti gradonačelniku Petrinje Darinku Dumboviću, koji je bio zastupnik i u prošlom sazivu.

“Sisačko-moslavačka županija trajno zaostaje u razvoju, a korz RESTART koaliciju ćemo dobiti šansu za ovaj prostor oko Kupe i Une koji je zaboravljen od Vlade. Država je prisutna svuda, ali je nema ovdje gdje se ta država stvarala. Kroz komunalnu, društvenu i drugu infrastrukturu želimo nakon izbora uz pomoć Vlade RESTART koalicije uhvatiti taj zadnji vlak za opstanak ovih krajeva” – rekao je Dumbović.

“Ova županija nema pomoć od države, što ne čudi jer smo po začelju EU i iskorištenosti fondova, ali i po životnom standardu, efikasnosti pravosuđa… Hrvatska nije zaslužila biti na začelju EU, kao što ova županija nije zaslužila biti na začelju Hrvatske” – rekao je Davor Bernardić naglasivši kako je ova suradnja s Reformistima Radimira Čačića logična jer je on bio dva puta ministar u SDP-ovim Vladama, podržali su kandidaturu Zorana Milanovića za predsjednika te se ovime udara temelj daljnjoj suradnji.

“U suradnji ćemo dovesti do toga da, od HDZ-ove Vlade, zanemareni dijelovi Hrvatske budu revitalizirani što i zaslužuju” – dodao je Bernardić.

“Mi ovime šaljemo poruku, da nigdje ne idemo s HDZ-om, niti ćemo ići. Nastupit ćemo u svim izbornim jedinicima no ovdje želimo poslati poruku. Uz 3. izbornu jedinicu koja je naša baza i gdje idemo samostalno ovdje želimo poslati poruku gdje je naš zastupnik da imamo povjerenja u program RESTART koalicije i kvalitetu ljudi koje će ga realizirati da neke teme koje su sudbonosne za ovu zemlju će biti otvorene na način koje do sada nisu.” – rekao je Radimir Čačić istaknuvši kako će nakon izbora podržati RESTART koaliciju u nastojanju da formira Vladu.

Komentirajte