Naslovnica Korona virus Od četvrtka se na Gradsku tržnicu vraćaju OPG-i

Od četvrtka se na Gradsku tržnicu vraćaju OPG-i

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 8. travnja 2020. Odluku o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Od ranije je dopušten rad zatvorenih objekata u sastavu tržnica (prodavaonice i kiosci) na kojima se može kontrolirati ulaz na tržnicu, uz pridržavanje stroge mjere socijalnog distanciranja, a u kojima se prodaje:

– hrana
– higijenski artikli
– lijekovi
– veterinarsko-medicinski proizvodi
– poljoprivredni lijekovi i
– hrana za životinje.

Novo u odluci je da se dopušta rad prodajnih mjesta (klupe) na tržnicama koje su zatvoreni objekti ili ograđeni prostori i na kojima se može kontrolirati ulaz na tržnice, uz pridržavanje stroge mjere socijalnog distanciranja, a na kojima se prodaje:

– riba
– mlijeko i mliječni proizvodi
– voće i povrće

Pravne ili fizičke osobe koje upravljaju tržnicama iz točke II i III ove Odluke obvezne su, pored mjera i uputa koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dodatno osigurati i ulaz i izlaz ograničenog broja kupaca kako bi se smanjio fiziči kontakt i održao propisani razmak od 3 do 5 metara između prodavača međusobno te prodavača ikupca. Propisani razmak od 3 do 5 metara mora se održavati i između kupaca koji se nalaze u prostoru tržnice.

Gradska tržnica Sisak otvorena će biti od četvrtka, 9. travnja  s ponudom voća, povrća, mliječnih proizvoda, ribe, mesa, jaja, pekarskih proizvoda… Svaki dan od 8 do 13 sati.

Komentirajte