Naslovnica Crna kronika Krijumčaru zbog kojeg se u Kupi utopila Afganistanka 6 i pol godina...

Krijumčaru zbog kojeg se u Kupi utopila Afganistanka 6 i pol godina zatvora

Četrdesetšestogodišnji državljanin Srbije Srećko K. koji je u kolovozu prošle godine u kombiju punom migranata bježeći pred policijom sletio u rijeku Kupu na glinskom području, prilikom čega se utopila mlada Afganistanka, na Županijskom sudu u Sisku nepravomoćno je osuđen na šest i pol godina zatvora.

Kako piše Jutarnji list, taj državljanin Srbije osuđen je zbog ukupno tri kaznena djela – protupravnog ulaženja kretanja i boravka u RH, teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti te prisile prema službenoj osobi. A osim njega, prema sporazumu iz 2019. sankcioniran je i ostatak ekipe – Ivan Đ. (45), Fehim H. (45) i Danijel P. (21) koji su uhićeni nedugo nakon nesreće, dok je Srećko pobjegao.

Podsjetimo oko 3 sata iza ponoći, 28. kolovoza 2019. godine, u mjestu Slatina Pokupska preko puta Pokupskog, policijski službenici su, tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, pokušali zaustaviti kombi vozilo njemačkih nacionalnih oznaka koje se na svjetlosne znakove nije zaustavilo, već je vozač ubrzao brzinu kretanja uslijed čega je sletio u rijeku Kupu.

Tom prilikom vozač je iskočio iz kombi vozila i pobjegao prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone. Policijski službenici koji su se našli na mjestu događaja krenuli su spašavati osobe iz kombija te razbili staklo. Policajci su iz kombija iz rijeke spasili 11 migranata, međutim, jedna ženska osoba je kasnije tijekom pružanja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula.

Srećko je s mjesta događaja pobjegao kroz minska polja te se danima skrivao od policije. Uhvaćen je pet dana kasnije u autobusu na graničnom prijelazu u Bajakovu.

Komentirajte