20 C
Sisak
Petak, 12 kolovoza, 2022

Održana edukativna razgovaraonica o dijalogu na društvenim mrežama

- Marketing-spot_imgspot_img

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Ogranak u Capragu organizirali su edukativnu razgovaraonicu za učenike razredne nastave (III. a, b i c razred) Osnovne škole Braća Bobetko povodom Nacionalnog dana prevencije vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači pod nazivom Dijalog na društvenim mrežama. Susret su vodile Kristina Grdić, mag.ing.tech.graph. i dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

U vrlo živoj i dinamičnoj interakciji učenici su iznosili razna iskustva vezana za korištenje raznih društvenih mreža i aplikacija, postavljali mnoga pitanja, te tako pokazali iznimno zanimanje za ove i slične teme, pa će se s projektnim aktivnostima nastaviti i tijekom slijedećih mjeseci do kraja lipnja ove godine.

Izdvajamo iz zaključnog dijela susreta poučne sadržaje primjenjive za sve:

U svakoj komunikaciji, bilo stvarnoj ili virtualnoj, važno je poštivati pravila lijepog ponašanja.

Važno je promisliti prije nego što nešto objavimo ili pošaljemo poruku.

Za sve poslano preko interneta postoji trag koji negdje ostaje zauvijek zabilježen.

Pazite na sve moguće zamke virtualnoga svijeta!

Ako se nađete u bilo kojoj od navedenih situacija pitajte za savjet odraslu osobu!

Budite oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama – najbolje je nemojte niti započinjati niti prihvaćati.

Voditeljice susreta, zajedno s učiteljicama Anom Uzelac, Ljubicom Mačak, Vesnom Mileković, te komunikacijskom posrednicom JJasminka Luketić Domitrović i knjižničarkom Danijelom Celinšćak, prof. – podsjetile su učenike da je zdravije i zanimljivije slobodno vrijeme s vršnjacima provoditi u prirodi, igrajući razne društvene igre u živim kontaktima, brinuti i igrati se s kućnim ljubimcima, pomagati odraslima i sl., a manje vremena provoditi za računalom, s tabletom ili mobitelom.

Na kraju susreta svim sudionicima podijeljeni su bedževi prijateljstva koji se mogu nositi na odjevnom predmetu, pernici ili torbi. Suradnja Knjižnice Caprag, GIMG Sisak i Osnovne škole Braća Bobetko razvijat će se i dalje.

Navedena aktivnost dio je projekta Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencija nasilja u obitelji i društvu koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Zadnje novosti
Ostale novosti