Naslovnica Vijesti Sisak Energetski obnovljena zgrada županijske uprave u Rimskoj 28

Energetski obnovljena zgrada županijske uprave u Rimskoj 28

U zgradi Sisačko-moslavačke županije u Rimskoj 28 održana je završna konferencija povodom energetske obnove zgrade Sisačko-moslavačke županije.

Zgrada je prije Energetske obnove imala energetski razred “E”, a nakon svih provedenih mjera energetske obnove kroz projektne aktivnosti predmetna zgrada certificirana je u energetski razred “B”. 

„Svi ovi radovi doprinijeli su prije svega uštedi na energentima, na grijanju, toploj vodi, uštedi struje, a samim time, uštedom energije smanjili smo i emisiju CO2. Moram priznati, danas imamo modernu i uređenu zgradu po svim propisima, prostore koji su puno primjereniji za kvalitetno obavljanje posla“, rekao je župan ivo Žinić.

Na zadnje radove izmjene stolarije i na fasadi izdvojeno je 987.000 kuna, no sa ostalim ranijim ulaganjima troškovi su ukupno 3,2 milijuna kuna.

“Tu je prije svega promijenjeno grijanje s lož ulja na pelete, promijenjen je ravni krov, izolacija krova, instalacije struje i sve ostalo i sad možemo reći da narednih 10-tak godina nećemo morati ovdje posebno ulagati“, dodao je župan napomenuvši kako, zahvaljujući energetskoj obnovi, na troškovima energenata štede sada 60 posto troškova energenata godišnje.

Od ukupnog troška ulaganja u zgradu od 3,2 milijuna kuna, Sisačko-moslavačka županija je uložila vlastitih sredstava 1,1 milijun kuna, dok su preostala sredstva osigurana iz Fondova i ostalih izvora.

Komentirajte