Naslovnica Vijesti SMŽ Otvorena Ispostava Zavoda za javno zdravstvo SMŽ u Popovači

Otvorena Ispostava Zavoda za javno zdravstvo SMŽ u Popovači

U prostorijama Doma zdravlja u Popovači otvorena je Ispostava Zavoda za javno zdravstvo SMŽ, gdje je župan Ivo Žinić prilikom otvorenja istaknuo kako je ovo značajan doprinos polivalentnosti zdravstvene zaštite na ovom području Moslavine.

U ambulanti će po rasporedu raditi liječnik specijalist epidemiologije te će se tu moći obavljati zdravstveni pregledi za izdavanje sanitarne iskaznice, zdravstveni pregled, obrada i zdravstveni nadzor kliconoša, zdravstveni pregledi osoba pod zdravstvenim nadzorom, cijepljenja i slično.

Pojedine dane ovdje će raditi i liječnik specijalist školske medicine te će se zdravstveni pregledi cijepljenja i kontrole zdravstvenog stanja djece školske dobi, pregledi prije upisa djece u prvi razred osnove škole i drugi poslovi iz domene školske medicine moći obavljati sada i u Popovači.

Dva puta tjedno zaprimat će se i uzorci za mikrobiološku laboratorijsku dijagnostiku pa žitelji Popovače i okolnog moslavačkog područja neće više trebati putovati u Kutinu ili Sisak.

Komentirajte