Naslovnica Vijesti Obilježena godišnjica smrti Krešimira Brajdića

Obilježena godišnjica smrti Krešimira Brajdića

Rodbina, prijatelji, hrvatski branitelji i dragovoljci obilježili su u četvrtak, 6. veljače, dvanaest godina otkako je, od posljedica teškog ranjavanja u Komarevu, preminuo hrvatski dragovoljac Krešimir Brajdić iz Budaševa.

S tugom u srcu i ponosom sjetili su svi zajedno hrabrog Krešimira, teških, ali i ponosnih dana Domovinskog rata i ostalih branitelja Domovinskog rata, okupili se kod spomenika hrvatskim braniteljima u Budaševu, položili cvijeće, zapalili svijeće i pomolili za sve poginule i preminule hrvatske branitelje i Krešimira Brajdića. Molitvu kod spomenika predvodio je župnik Krešimir Bulić.

Nakon molitve kod spomenika svi zajedno su obišli zadnje počivalište Krešimira Brajdića i na grobu na groblju Viktorovac položili cvijeće, zapalili svijeće i pomolili se uz razgovor i sjećanje na Krešimira koji se kao jedan od najmlađih sudionika, dragovoljaca Domovinskog rata priključio, od prvog dana, u borbu za samostalnu i voljenu Hrvatsku.

“Kao istinski domoljub hrabro sa samo osamnaest godina dragovoljno je sudjelovao u obrani domovine na prvoj crti bojišnice u Komarevu. Krešimir ostaje zauvijek zapamćen u srcima svojih najbližih, prijatelja i hrvatskih dragovoljaca i suboraca iz Budaševa, 57. SAMB-a „Marijan Celjak“ i 57. Brigade „Marijan Celjak“.” – kazuju suborci.

Uz obitelj, prijatelje, suborce i hrvatske dragovoljce i branitelje iz Budaševa i UHDDR Budaševo, počasti i spomenu na Krešimira Brajdića pridružili su se i predstavnici Udruge ratnih veterana 57. SAMB-a, dragovoljci iz Komareva, Galdova i Siska, predstavnici udruge branitelja domovinskog rata INA Naftaplin KVIN Stružec, župnik Župe Bl. Alojzija Stepinca Budaševo Vlč. Krešimiir Bulić i voditeljica ureda za duhovnu pomoć sisačke biskupije

Katarina Ralbovski.

U crkvi Blaženoga Alojzija Stepinca održana je misa za Krešimira Brajdića uz nazočnost velikoga broja vjernika, rodbine, prijatelja i hrvatskih dragovoljaca i branitelja.

Ovom prilikom najavljen je u spomen na Krešimira i 3. Memorijalni ribolovni turnir „Krešimir Brajdić“ koji će se održati 1.5.2020. u Kutini u organizaciji brata, obitelji, članova ŠRU „Vidra“ Budaševo i UHDDR T. O. Budaševo.

Komentirajte