Naslovnica Vijesti Sisak U školama štrajk koji će trajati do ispunjenja sindikalnih zahtjeva

U školama štrajk koji će trajati do ispunjenja sindikalnih zahtjeva

U hrvatskim školama danas počinje svakodnevni štrajk koji će trajati do ispunjenja sindikalnih zahtjeva.

“Središnji odbor našeg Sindikata i Veliko vijeće hrvatskih učitelja na današnjoj su zajedničkoj sjednici jednoglasno donijeli odluku o frontalnom nastavku štrajka od 19. studenog do ispunjenja zahtjeva. Izuzetno je važno snažno odgovoriti Vladi Republike Hrvatske kako ne pristajemo na prijetnje, te da smo spremni boriti se za svoje zahtjeve i dostojanstvo do kraja. Borba za dostojanstvo nema cijene”, istaknuo je predsjednik nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec u pismu koje je objavljeno na društvenim mrežama.

“Ukoliko budemo i dalje jedinstveni i odlučni, Vlada Republike Hrvatske bit će primorana ponovno sjesti s nama za pregovarački stol i ponuditi prihvatljivo rješenje”, dodao je Mihalinec te najavio aktivnosti u vrijeme zasjedanja Europske pučke stranke u Zagrebu te skorašnji prosvjed na jednom od zagrebačkih glavnih trgova.

Na Facebooku su sindikati najavili da će organizirati razne oblike “industrijskih akcija tijekom ovog tjedna”, a među njima i veliki prosvjed 25. studenog u Zagrebu.

Komentirajte