Naslovnica Vijesti Sisak Završna konferencija projekta “Startaj s PISKOM”

Završna konferencija projekta “Startaj s PISKOM”

Sisak 27.09.2019. U zgradi nekadasnjeg instituta za metalurgiju Zeljezare Sisak tvrtka Aplplied Ceramics, Siscanina iz Amerike Matta Darka Sertica, uredila je i u cijelosti opremila prvi hrvatski privatni poduzetnicki inkubator PISAK. U petak je otvorena druga faza uredjenja inkubatora, tijekom koje su uredjena i opremljena 32 modula na tri kata zgrade, koji zajedno s 12 modula iz prve faze udomljuju 30 tvrtki s vise od 200 zaposlenih. Na fotografiji: Zgrada nekadasnjeg instituta Zeljezare Sisak, sada sjediste prvog hrvatskog privatnog poduzetnickog inkubatora PISAK Snimio: Mate Piskor / CROPIX

Startaj s Piskom, druga je faza razvoja PISKA u sklopu koje je proširen i opremljen prostor za poduzetnike u Poduzetničkom inkubatoru Sisak. Opremljeno je novih 1.745 m2 prostora na drugom, četvrtom i petom katu kroz 32 funkcionalne- prostorne jedinice, konferencijsku dvoranu i sale za sastanke. Prostor je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima i vlasnicima start-up tvrtki koji će u tom prostoru stvarati dobre poduzetničke ideje i otvoriti nova radna mjesta. Tim je povodom danas u prostorijama Poduzetničkog inkubatora održana i završna konferencija projekta Startaj s Piskom kojoj je, uz voditeljicu projekta Krunoslavu Kosinu Milutinović i osnivača Applied Ceramicsa Matta Darka Sertića i ostale goste, prisustvovala i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček podsjetivši kako je Grad Sisak ovaj projekt podržao od samog početka, prije pet godina kada je PISAK prvi put otvorio svoja vrata poduzetnicima.

-Grad Sisak u partnerstvu s PISKOM četiri godine subvencionira prostor za korisnike, početna potpora je 70 posto koja se tijekom godina postupno smanjuje.  – naglasila je gradonačelnica.

Poduzetnički inkubator Sisak – PISAK projekt je kompanije Applied Ceramics nastao kao rezultat želje za stvaranjem okruženja koje će svojim znanjima, kvalitetom i umrežavanjem omogućiti razvoj mikro, malog i srednjeg poduzetništva te start-up tvrtki.

Komentirajte