Naslovnica Vijesti Kultura U Green Hill baru izložba fotografija “Mandale” Dorijana Šipuša

U Green Hill baru izložba fotografija “Mandale” Dorijana Šipuša

U novootvorenom Green Hill baru održat će se prva izložba fotografija naziva “Mandale”.

Autor fotografija Dorijan Šipuš fotografijom se bavi dugi niz godina, a završio je i studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Za ovu je izložbu pripremio nešto što odskače od njegovog uobičajenog opusa. Kroz dvadesetak radova, Dorijan će pokazati umijeće i kreativnost u obradi motiva stabala čije krošnje oblikuje u kompozicije nalik mandalama. Budući da je većina motiva fotografirana u rodnom gradu autora čiji se dijelovi i simboli razaznaju u pojedinim radovima, ova će izložba promatrača pokušati navesti da o Sisku promišlja u metafizičkom kontekstu. Mandale stvorene od prirodnih elemenata obrađenih u digitalnoj formi ojačat će misao povezanosti između ljudskog i duhovnog te posljedično navesti na razmišljanje o odnosu čovjeka i prirode.

Fotografije će biti izložene u dva navrata tijekom mjeseca kolovoza. Ovim putem pozivamo vas na otvorenje prvog dijela izložbe u petak, 9. kolovoza 2019. s početkom u 20 sati.

Izložba se provodi u suradnji Udruge za promicanje kulture Green Hill te programa “Artist Nouveau” udruge Alternacija. Početak je ovo suradnje između dvaju udruga s infrastrukturnom i financijskom podrškom Green Hill bara. 

Komentirajte