9 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Vrtić Bubamara dobiva sportsku dvoranu i prostor za još jednu skupinu

Datum:

Marketing

-Radovi na dogradnji vrtićkog objekta Bubamara napreduju željenom dinamikom i očekujem da će u rujnu svi radovi biti završeni – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček tijekom  obilaska gradilišta u Ulici Ivana Meštrovića 2.

Ovo je još jedan u nizu gradskih projekata sufinanciran od nadležnog Ministarstva. U ovom slučaju riječ je o Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji sufinancira iznos od 831.778,00 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 2.070.190,00 kuna. Dograđeni dio vrtićkog objekta sadržavat će dvoranu, prostor za još jednu odgojnu skupinu te vezni hodnik sa sanitarijama i garderobom.

-Osim što ćemo dobiti dodatne kapacitete za još jednu skupinu, dobivamo i sportsku dvoranu jer nam je želja u svim vrtićima pokrenuti sportski vrtićki program. Neka djeca dolaze u osnovne škole i ne znaju trčati i hvatati loptu, a i igrice na računalu i nedovoljan boravak na igralištima uzeli su svoj danak. Stoga nam je cilj u vrtiću krenuti s odgovarajućim vježbama i razvijati motoriku već u toj najranijoj dobi – naglasila je gradonačelnica.

Nadogradnja jedne dječje skupine i dvorane uvelike će poboljšati kvalitetu rada vrtića.

-S novom skupinom dobivamo i povećanje upisne kvote djece na opće veselje svih nas, jer cilj nam je upisati što veći broj djece. Veselimo se i novoj sportskoj dvorani jer je razvoj sportskih navika kod djece jedan od primarnih ciljeva – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Stari Tihana Kokanović.

Tomislav Kurilić, voditelj gradilišta ispred tvrtke Hidroelektra Čikara rekao je kako su radovi počeli u travnju, ali izvođač je imao više kišnih nego radnih dana.

-Sada imamo dobre vremenske uvjete, konstrukcija je podignuta, napravljene su instalacije, a ovaj tjedan očekujemo postavu stolarije. Idući tjedan krećemo s unutarnjim radovima, a paralelno s tim krećemo s postavljanjem fasade. U sljedećih mjesec i pol dana očekujemo dobre uvjete i završetak svih radova predviđenih projektom – kazao je Kurilić.

U ovom trenutku gradi se i novi vrtić Sunce na Brzaju, a u pripremi je i izrada dokumentacije za novi odgojno obrazovni kompleks u Galdovu gdje će se graditi potpuno novi vrtić.

-Dogradnja Bubamare, zajedno s vrtićem Sunce za kojeg se žurimo da bude gotov u rujnu, trebalo bi znatno unaprijediti smještajne kapacitete grada Siska. Kada pogledate da smo završili vrtić Različak, u Bubamari proširujemo kapacitete i da je u pripremi dokumentacija koja će na jesen biti gotova za novi odgojno-obrazovni kompleks u Galdovu gdje proširujemo kapacitete osnovne škole i radimo potpuno novi vrtić, sigurna sam da će za dvije godine Grad Sisak, za razliku od drugih gradova u Hrvatskoj, zaista imati i više nego dovoljno kapaciteta za sve predškolce, ali i kvalitetne uvjete u manjim skupinama koje će omogućiti da se svaka odgojiteljica posveti djeci. Cijena vrtića neće se povećavati. Sve ovo radimo zbog djece kako bismo poboljšali standarde i kvalitetu vrtića – zaključila je gradonačelnica Ikić Baniček.

(sisak.hr)

Možda vas zanima...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...