Naslovnica Vijesti Sisak Energetska obnova županijske zgrade u Rimskoj u Sisku

Energetska obnova županijske zgrade u Rimskoj u Sisku

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec obišli su  zgradu Sisačko-moslavačke županije u Sisku u Rimskoj ulici u Sisku („bivša zgrada Dunavskog Lloyda“) na kojoj traju radovi energetske obnove.

Nakon obilaska radova održana je konferencija za novinare, na kojoj su se novinarima obratili župan Ivo Žinić, Josip Mravak, kao predstavnik izvođača radova i nadzorni inženjer Domagoj Bunardžija.

Radovi su otpočeli 17. svibnja, odvijaju se prema planu i bit će završeni u roku, do kraja kolovoza.

Župan je nakon obilaska iskazao veliko zadovoljstvo tijekom radova, koji su u vrijednosti od gotovo 900 000 kuna. Završetkom radova imat ćemo zgradu energetskog razreda B, za razliku od razreda D kad su počeli radovi. Župan je pobrojao sva dosadašnja ulaganju u ovu zgradu, prvo je napravljena izolacija vanjske opne i neprohodne terase u iznosu od 263 000 kuna, zatim je provedena izmjena stolarije u iznosu od 1 479 000 kuna i konačno aktualni radovi, energetska obnova fasade i izolacija podruma 858 000 kuna. Provedena je i promjena grijanja, s kotlovnice na loživo ulje prešlo se na pelete. Ukupna vrijednost svih radova je 3 131 000 kuna. Sisačko-moslavačka županija je uložila 979 000 kuna (40 %), a ostala sredstva su iz Ministarstva gospodarstva, iz Fonda za energetsku obnovu.

Komentirajte