8.7 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

Daljinsko plivanje, plivački maraton i ekološka akcija spojili sportaše i aktiviste

- Marketing-spot_imgspot_img

Stefan Brnad je apsolutni pobjednik Sisačkog plivačkog maratona 2019.

U organizaciji Ronilačkog kluba Sisak pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga grada Siska i Turističke zajednice grada Siska i Hrvatskog ronilačkog saveza a u suradnji s Zajednicom tehničke kulture grada Siska na rijeci Kupi održan je tradicionalni Sisački plivački maraton, 24.Ekološka akcija Volimo Kupu trajno i 2. Utrka za Kup Republike Hrvatske u daljinskom plivanju perajama 2019. Hrvatskog ronilačkog saveza.

Program je započeo eko akcijom „Volimo Kupu trajno“ a u provedbu eko akcije osim ronilaca izravno su se uključili i INA rafinerijski volonteri Sisak i Sisački volonteri. Akciju je sponzorski podržala INA i Turistička zajednica grada Siska kao i Komunalni Odjel grada Siska koji je osigurao kontejnere za prikupljanje otpada.

Nekoliko iskusnijih ronilaca iz Siska uz pomoć volontera uspješno je napunilo dobar dio kontejnera otpadom koji je izvađen iz vode, ali i sa obale Kupe. Ove godine ronilačku akciju je otežala iznimno mutna voda tako da je vidljivost iznosila tridesetak centimetra, a iz sigurnosnih razloga ronjenje su izveli samo članovi viših ronilačkih kategorija.

Kao i ranijih godina, osiguranje i provedba izvedena je uz pomoć čamaca i članova Kajak kanu kluba Odra, Zajednice športsko ribolovnih udruga grada Siska, INA vatrogasne postrojbe Sisak, Gorske službe spašavanja ispostava Sisak i DUZS Sisak.

Volimo Kupu trajno

Akcija i natjecanje u plivanju je održano po lijepom i sunčanom vremenu na rijeci Kupi od Mosta Gromova do Starog grada. Dužina staze iznosila je cca 3100 metara uz temperaturu vode 22 °C, dubinu 2-6 metara i brzinu vode 0,7 m/s.

Sveukupno je na natjecanju nastupilo 30 natjecatelja i to 8 plivačica i 22 plivača u svim starosnim kategorijama za klasično plivanje i daljinsko plivanje perajama.

Ove godine Apsolutni pobjednik Sisačkog plivačkog maratona u klasičnom plivanju je Stefan Brnad, koji je dominirao cijelom utrkom i ujedno je bio prvi u muškoj konkurenciji. Drugi je bio Ricardo Rimay, dok se na treće mjesto plasirao Vedran Cvanciger. Sljedeći kroz cilj prošli su Vedran Rogina i Roman Rimaj. Prva u ženskoj konkurenciji je Marija Dubičanac, dok se na drugo mjesto plasirala Nika Rimaj.

U disciplini daljinsko plivanje perajama u 2. Utrci za kup Hrvatske nastupili su plivači perajama iz 5 klubova i to: KPA Uljanik Pula, RK Šoderica Koprivnica, PD Mladost Medulin, KPA Kostrena i Ronilački klub Sisak.
Apsolutni pobjednici u daljinskom plivanju perajama malog maratona 1100 metara od Mosta Gromova do Starog mosta za kadete bili su Alanna Štefanec i Tin Trešćec oboje iz Koprivnice.
U konkurenciji maratona 3100 metara do Starog grada najbolji za muške bili su Mihael Šestak iz Koprivnice i Tara Pavlović iz Medulina u ženskoj konkurenciji.
Od domaćih najzapaženiji rezultat ostvarila je Lana Pavišić koja se u seniorskoj konkurenciji plasirala na drugo mjesto.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti