Naslovnica Sport Ostali sportovi Tri srebra i zlato za karatiste „Croatie“

Tri srebra i zlato za karatiste „Croatie“

U organizaciji Hrvatskog karate saveza – Odbora za kyokushin karate i Kyokushin Karate kluba „Dugo Selo“, u nedjelju 9.lipnja 2019.god., u Športskom centru Dugo Selo, održan je tradicionalni karate turnir u katama i borbama,pod imenom „CUP DUGO SELO 2019.“

Natjecanju je bilo nazočno stotinjak natjecatelja iz Hrvatske, uglavnom iz klubova koji njeguju kyokushinkai – kontaktni stil karatea.

Karate klub „Croatia“ Sisak je nastupio sa svojim natjecateljima; Ante Medur i Erik Sejdinović u kategoriji učenika, Ivan Muža i Daniel Furdi u kategoriji kadeta te Ana Kukić i Martina Rartković u juniorskoj kategoriji.

Unatoč bodovnom vodstvu, u kvalifikacionoj borbi, Ante Medur je želeći sačuvati prednost, u zadnjim trenucima izgubio meč i ostao bez medalje.

Erik Sejdinović je u kvalifikacijama odradio neriješeno, ali su suci dali prednost zbog aktivnosti njegovog porotivnika, tako da se Erik nije uspio plasirati uzavršnicu natjecanja.

Težak meč imao je Ivan Muža, protiv suparnika koji je imao 32 kg više od njega, ali bez obzira na gubitak te borbe , Muža je kompenzirao manjak sreće u ždrijebu na borbama, odličnim nastupom u katama, gdje je osvojio sjajno drugo mjesto.
Najuspješnija natjecateljica Siščana u borbama bila je Ana Kukić, koja je osvojila zlato, a njena klupska kolegica Martina Ratković je osvojila srebro u juniorskoj kategoriji.

Iskusni natjecatelj Croatie Daniel Furdi potvrdio je svoju dobru tehniku , tako da je osvojio srebrenu medalju u katama .

Trenerski tim „Croatie“ Đurić, Krnjaić i Bašić može biti u potpunosti zadovoljan učinkom svojih učenika, osvajanjem četiri medalja od kojih jednoj zlatnoj i tri srebrene, sa čime su završili prvo polugodište ove godine.

Naredno natjecanje u kyokushinkai karateu, a na kome će nastupiti članovo KK „CROATIA“ Sisak, će biti sredinom listopada 2019.god. u Zaprešiću, povodom svečanosti dana Grada.

Komentirajte